27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAnunţarea rezultatelor alegerilor din Transnistria a fost amânată

Anunţarea rezultatelor alegerilor din Transnistria a fost amânată

Anunţarea rezultatelor provizorii ale alegerilor prezidenţiale din Transnistria a fost amânată pentru mâine, a declarat preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Piotr Denisenko, potrivit NewsIn. Iniţial, rezultatele urmau să fie date publicităţii azi-dimineaţă. Preşedintele Transnistriei este ales pentru un mandat de cinci ani.
Fostul preşedinte al parlamentului de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a obţinut 39,1% din voturi la alegerile prezidenţiale ce au avut loc ieri în Transnistria, a anunţat echipa sa de campanie, citând rezultate obţinute după numărarea a 95% din sufragii.
"Şevciuk conduce cu 39,1%. Actualul preşedinte al Consiliului Suprem, Anatoli Kaminski, se află pe a doua poziţie, cu 27,7%, iar preşedintele în exerciţiu Igor Smirnov are 25,5%", a declarat un oficial din echipa de campanie a lui Şevciuk.
Anterior, rezultate preliminare citate de agenţia Novîi Reghion arătau că pe prima poziţie este Anatoli Kaminski, candidatul susţinut de Moscova. El era urmat de Evgheni Şevciuk, fostul preşedinte al parlamentului local, iar Igor Smirnov s-ar fi clasat abia pe poziţia a treia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS