3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn cetăţean de origine africană vrea să fie preşedintele Republicii Moldova ca să facă unirea cu România

Un cetăţean de origine africană vrea să fie preşedintele Republicii Moldova ca să facă unirea cu România

John Onoje, cetăţeanul moldovean de origine africană care a protestat în timpul vizitei lui Serghei Lavrov la Chişinău, vrea să candideze pentru funcţia de preşedinte ca să înfăptuiască unirea Republicii Moldova cu România, relatează Info-Prim Neo, citată de NewsIn.
"Noi avem un preşedinte, preşedintele nostru este cel de la Bucureşti. Eu sunt unionist şi, dacă ajung preşedinte, promit că voi face unirea în şase luni. România intră în spaţiul Schengen în martie anul viitor, după aceasta nouă ne va fi foarte uşor să ne unim", a declarat Onoje.
El s-a dus, ieri, la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare din centrul capitalei moldovene ca să anunţe că are nevoie de 15 semnături ca să-şi depună dosarul de candidat la preşedinţie la scrutinul din 16 decembrie.
"M-am adresat către deputaţi să mă susţină, dar cei din AIE (Alianţa pentru Integrare Europeană – n.r.) deja au semnat pentru Marian Lupu şi nu-şi pot retrage semnăturile. Rămân cu speranţa ca deputaţii comunişti vor semna pentru mine", a afirmat moldoveanul de culoare. PCRM se opune însă ferm ideilor unioniste.
John Onoje s-a refugiat în Moldova din Sierra Leone, în urmă cu 12 ani, când ţara sa de origine era cuprinsă de război civil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII