20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutorităţile transnistrene au permis, în premieră, organizarea sondajelor la ieşirea de la urne

Autorităţile transnistrene au permis, în premieră, organizarea sondajelor la ieşirea de la urne

Comisia Electorală Centrală din Transnistria a permis astăzi, într-o decizie surpriză, organizarea unui exit-poll pentru alegerile prezidenţiale care se desfăşoară în teritoriul separatist, informează RIA Novosti citată de NewsIn.
"Comisia Electorală Centrală a permis Centrului local de informaţii şi analiză Socium să organizeze un sondaj de opinie la ieşirea de la urne", a declarat pentru agenția Piotr Denisenko, membru al Comisiei Electorale.
Până acum, autoritatea electorală din Transnistria nu permite organizarea unor exit-polluri.
Centrul Socium a salutat decizia, pe care a calificat-o drept "echilibrată şi democratică", apreciind că "va creştre nivelul de încredere al cetăţenilor, observatorilor şi publicului în autorităţi".
În Transnistria au loc duminică cele mai disputate alegeri prezidenţiale din istoria de două decenii ale republicii separatiste, după ce liderul ei tradiţional, Igor Smirnov, care candidează pentru al cincilea mandat, şi-a pierdut susţinerea Moscovei. În cursă s-au înscris şase candidaţi, un număr-record pentru regiune.
Secțiile de vot pentru alegerile prezidenţiale din republica separatistă au fost deschise la ora locală 7.00 şi se vor închide la ora 20.00. Potrivit autorităților electorale locale, în total au fost deschise 259 secţii de votare, la care sunt aşteptate 401.993 de persoane cu drept de vot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS