Acasă Actualitate Directorul SRI: Crima organizată a evoluat în ultimii ani în România,...

Directorul SRI: Crima organizată a evoluat în ultimii ani în România, dar nu s-au format mafii

-

Directorul Serviciului Roman de Informatii, George Maior, a declarat azi ca fenomenul crimei organizate a cunoscut o intensificare in ultimii ani in Romania, insa nu există pericolul formării unor retele mafiote propriu-zise, informează HotNews.
"Am avut (in Romania-n.r.) o evolutie in ultimii ani pe linia crimei organizate, dar nu si pe cea a mafiei in intelesul clasic. Crima organizată s-a intensificat în ultimii ani, iar aceasta este etapa care precede, acţional şi organizaţional, generarea mafiei. De aceea se impune să acţionăm acum, pentru a nu risca în câţiva ani să se organizeze şi la noi în ţară structuri mafiote. Eu nu cred totuşi că va fi cazul, cunoscând modul în care acţionează ofiţerii, cunoscând modul în care s-a fixat acest lucru ca o prioritate de securitate naţională", a spus Maior, prezent la o lansare de carte despre mafiile contemporane.

ȘTIRI VIDEO GdS

4 COMENTARII

Horoscop

Berbec Este o zi în care latura financiară a vieţii cotidiene vă interesează cel mai mult. Veniturile din munca desfăşurată sunt fluctuante,...

Bancul zilei

Căutând să depisteze cauzele nevrozei de care suferea copilul Bulă, medicul îl întreabă: În timpul vacanţei, tatăl tău s-a...

Gorjul redevine roșu

Liberalii nu numai că au pierdut alegerile în Gorj, dar au rămas și fără localitățile conduse de primari liberali. PSD Gorj a reușit să câștige alegerile în şase din cele nouă orașe. Liberalii au pierdut alegerile inclusiv în municipiul Motru, condus de penelistul Gigel Jianu.