16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Concursul naţional de matematică „Micul Arhimede”, ediţia a X-a

Craiova: Concursul naţional de matematică „Micul Arhimede”, ediţia a X-a

În data de 10 decembrie 2011, ora 9.30  la Şcoala cu clasele I-VIII nr.29 „N.Romanescu”, Craiova , se desfăşoară Concursul Naţional de matematică „Micul Arhimede”, ediţia a X-a. La concurs participă concurenţi din 15 judeţe: Dolj, Olt,Vîlcea,Teleorman, Arad, Argeş, Vrancea, Constanţa, Călăraşi, Mehedinţi, Gorj, Sibiu, Mureş, Ialomiţa şi municipiul Bucureşti.
Concursul se desfăşoară sub patronajul MECTS, fiind inclus în Calendarul activităţilor extracurriculate şi a ISJ Dolj, preşedintele concursului fiind inspector şcolar general prof.Mihaela Cristiana Moţăţeanu.
Elevii şi şcolile ce se clasează pe primele locuri, pe nivel de învăţământ primesc trofee, iar următorii elevi clasaţi până la un anumit punctaj, primesc medalii.
Concomitent se desfăşoară Sesiunea Naţională de  comunicări ştiinţifice „Matematica – între tradiţie şi inovaţie”, ediţia a X-a, la care participă cadre didactice din 10 judeţe,. Activitatea este cuprinsă în Calendarul activităţilor de perfecţionare a CCD Dolj. Ambele activităţi se desfăşoară sub patronajul Societăţii de ştiinţe matematice din România, filiala Craiova, al cărui preşedinte este prof.dr. Dumitru Buşneag, de la Universitatea din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS