12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu: Ţările care au acord cu FMI nu trebuie să participe la facilitatea pentru Fond, deşi România putea

Băsescu: Ţările care au acord cu FMI nu trebuie să participe la facilitatea pentru Fond, deşi România putea

Preşedintele Traian Băsescu a declarat azi la Bruxelles, că ţările care au acord cu FMI nu trebuie să participe la capitalizarea Fondului, şeful statului precizând că, deşi "nu ţipăm" că vrem să dăm bani, România ar fi capabilă să participe, nefiind "o ţară neputincioasă".
"România n-ar fi incapabilă să participe pentru că sunt diverse moduri de a participa la Fond. Nu vreau să gândiţi că România este incapabilă să participe la un efort comun. Am putea să fim solidari dacă este nevoie, cu condiţia să se aibă în vedere că nu avem un buget excedentar care să ne permită să facem cadouri", a spus Băsescu, citat de Mediafax.

"Nicio ţară, cât timp este în deificit, nu-şi reduce dependenţa de împrumuturi. Ţinta este un semnal că statele au înţeles că nu mai pot asigura prosperitatea cetăţenilor din banii împrumutaţi. Va veni o vreme dificilă pentru că banii împrumutaţi trebuie daţi înapoi. România n-are o datorie mare, dar nici nu e mică. Avem prea mare parte din datorie pe termen scurt. Trebuie să rotim continuu bani ca să plătim datoriile. Avem o şansă uriaşă datorită realităţilor în care trăim să recuperăm mai repede decalajele", a mai afirmat preşedintele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII