17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudo - Andreea Chiţu, medalie de aur la Cupa Mondială de la Jeju

Judo – Andreea Chiţu, medalie de aur la Cupa Mondială de la Jeju

Sportiva Andreea Chiţu a câştigat medalia de aur, la categoria 52 de kilograme, iar Vlăduţ Simionescu pe cea de bronz, la plus 100 de kilograme, la Cupa Mondială de judo de la Jeju, care s-a disputat vineri şi sâmbătă, informează Mediafax.

Andreea Chiţu a debutat excelent în grupa C, cu două victorii în faţa japonezei Miharu Kuroki şi a coreenei Mi Ri Kim, după care în semifinale a trecut de o altă sportivă niponă, Nodoka Tanimoto.

În ultimul act, pentru medalia de aur, Andreea Chiţu a învins-o pe Ai Shishime, tot din Japonia, încheind pe primul loc al categoriei 52 de kilograme.

La masculin, Dan Fâşie a obţinut două victorii în grupa C a categoriei 7 de kilograme, în faţa sportivilor Nicholas Tritton (Canada) şi Jin Ju Kim (Coreea de Sud), după care a cedat în faţa mongolezului Tsagaanbaatar Khashbaatar, câştigătorul grupei. Dan Fâşie a fost apoi eliminat în prima luptă din recalificări, de reprezentantul gazdelor, Jun Young Lee.

Performerul României la masculin a fost Vlăduţ Simionescu, care a câştigat medalia de bronz la categoria plus 100 de kilograme. Simionescu a câştigat grupa C, după victorii în faţa filipinezului Tomohiko Hoshina şi a coreeanului Jung Hoon Kim, dar a pierdut în semifinale, cu francezul Matthieu Thorel, intrând în posesia medaliei de bronz a categoriei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS