10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEXCLUSIV: CORUPŢIE LA IML CRAIOVA

EXCLUSIV: CORUPŢIE LA IML CRAIOVA

Un angajat al Institutului de Medicină Legală (IML) Craiova a fost reţinut vineri după-amiază, în urma unui flagrant organizat de ofiţerii Serviciului Judeţean Dolj al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Cristian Preda, asistent medical la IML Craiova, a fost prins în flagrant după ce a primit 500 de euro pentru a interveni pe lângă medicii legişti ai instituţiei, în vederea eliberării unui certificate medical “aranjat”. Asistentul îi promisese celui de la care a solicitat şi primit suma de bani că îi va obţine un număr mai mare de zile de îngrijiri medicale decât ar fi fost normal, pentru a arăta că vătămările pe care le suferise erau mai grave decât în realitate.

Odată cu asistentul medical, a fost reţinută şi craioveanca Jana Păun – “intermediara” care îi găsea acestuia clienţi atât pentru obţinerea unui număr mai mare de zile de îngrijiri medicale, cât şi pentru recalcularea alcoolemiei, în sensul eliberării unui certificate medico-legal care să indice o alcoolemie mai mică decât cea reală.

Pe numele celor doi a fost emisă de procuror o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca învinuiţii să fie prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII