16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Poştaşul morţilor“ a scăpat de puşcărie

„Poştaşul morţilor“ a scăpat de puşcărie

Poştaşul Alexandru Dinu, din comuna doljeană Secui, care a încasat timp de zece ani pensiile mai multor persoane decedate, şi-a retras recursul de pe rolul Curţii de Apel Craiova şi a rămas cu pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare dată de Judecătoria Craiova.
Alexandru Dinu, de 55 de ani, a fost arestat preventiv la începutul lunii iunie, fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals. Anchetatorii au stabilit că, între anii 2000 şi 2002, prin întocmirea în fals a actelor justificative, bărbatul şi-a însuşit ilegal primele pensii de la patru consăteni, deşi aceştia erau decedaţi.
„Reţeta“ pentru a încasa pensiile decedaţilor era pe cât de ingenioasă pe atât de simplă. După decesele consătenilor, Dinu a luat legătura cu familiile acestora şi s-a oferit să le ducă actele la Craiova în vederea obţinerii ajutorului de înmormântare. Poştaşul nu a depus însă actele la Casa de Pensii Dolj şi le-a dat familiilor decedaţilor ajutorul de înmormântare din buzunarul său, după care, lună de lună, a încasat pensiile care soseau pe numele acestora. În urma anchetei s-a stabilit că, din 2000 şi până în mai 2011, poştaşul din Secui a încasat în mod fraudulos suma de 204.356 de lei, din care au fost recuperaţi 112.797 de lei.
Alexandru Dinu a făcut recurs împotriva hotărârii Judecătoriei Craiova, dosarul fiind înregistrat pe rolul Curţii de Apel Craiova pe 4 noiembrie. Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Craiova, la primul termen, cel de luni, 28 noiembrie, inculpatul şi-a retras recursul formulat. Pentru că procurorii nu au făcut la rândul lor recurs, Alexandru Dinu rămâne cu pedeapsa dată de Judecătoria Craiova, cea de trei ani de închisoare cu suspendare.
• Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS