17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSolomon şi-a cerut scuze

Solomon şi-a cerut scuze

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a lăsat impresia că s-a împăcat cu consilierii locali şi, mai ales, cu cei de la PDL, care s-au arătat foarte înverşunaţi în ultimele luni împotriva edilului. În şedinţa de ieri a legislativului local, Solomon le-a cerut chiar scuze consilierilor care s-ar fi putut simţi jigniţi de eventualele sale „derapaje“ de limbaj din ultima vreme.
„Sunt eu mai temperamental şi vă rog să mă acceptaţi aşa cum sunt, pentru că n-am nimic cu nimeni. Îmi cer scuze faţă de toţi, dacă v-aţi simţit cumva jigniţi, și să știți că nici n-o să vă fac plângere penală, așa cum am zis“, a spus Solomon, precizând la un moment dat în mod expres că nu-i poartă pică „nici lui Mărinică“.
La rândul lor, şi consilierii PDL l-au iertat ieri pe edil, ridicându-i probleme strict administrative, fără conotaţii politice.

Cetăţenii de onoare – motiv de împăcare

Pentru a le arăta consilierilor că nu este într-un război cu ei, edilul a mers chiar mai departe, anunţând că va propune consiliului local, în şedinţa de luna viitoare, retragerea titlului de Cetăţean de Onoare acordat boxerului Sorin Tănăsie pe 26 octombrie 2005. Reamintim că Sorin „Pantera“ Tănăsie (campion european la profesionişti al categoriei „cocoş“) se află în prezent la puşcărie, în urma mai multor condamnări definitive, pentru agresarea unui poliţist în exerciţiul funcţiunii, distrugere, multiple scandaluri, dar şi refuzul recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
De Tănăsie a adus vorba în şedinţa de ieri a legislativului local consilierul liberal Lucian Mincu. Acesta a ţinut să-i precizeze lui Solomon că nu el l-a propus pe boxer la titlul de Cetăţean de Onoare, aşa cum greşit a susţinut edilul într-o conferinţă de presă luna trecută.
Mai mult decât atât, Solomon a menţionat în şedinţa de ieri că nu s-a opus propunerilor PDL de acordare a titlului de Cetăţean de Onoare pentru doi reprezentanţi marcanţi ai Craiovei – prof. univ. dr. Marian Bistriceanu, şeful Clinicii de Endocrinologie de la Spitalul de Urgenţă Craiova, şi pentru renumitul violonist Liviu Prunaru, în prezent Konzertmeister în orchestra „Concertgebouw“ din Amsterdam, unde cântă la o vioară Stradivarius – ci doar a amânat acest moment.
„M-am gândit că momentul cel mai potrivit pentru aşa ceva ar fi şedinţa din decembrie, când va fi un cadru mai festiv pentru asemenea titluri de Cetăţean de Onoare“, a spus edilul, amintind din nou că nu are nimic cu pedeliştii, în general, şi cu liderul judeţean al PDL, Radu Berceanu, pe care „eu l-am făcut Cetăţean de Onoare şi chiar a trebuit să-i conving pe pesedişti să mă susţină, pentru că PD n-avea decât patru consilieri locali în vremea aceea“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

27 COMENTARII