Coaliţie împotriva Termoficării

Autori


PDL, PSD şi PNL au anunţat încă de ieri că nu vor vota propunerile primarului Craiovei privind creşterea preţului gigacaloriei şi majorarea pierderilor la Termoficare

Şedinţa de astăzi a Consiliului Local Craiova se anunţă furtunoasă, după ce ieri, atât reprezentanţii PSD şi PNL, cât şi cei ai PDL – deci toate cele trei partide din legislativul local – au anunţat că nu vor vota două dintre proiectele promovate de primarul Antonie Solomon. Este vorba, pe de o parte, de majorarea de la 16 la 22% a pierderilor în reţelele de distribuţie a agentului termic ale Regiei de Termoficare, pierderi care se suportă de cetăţeni, iar pe de altă parte – de creşterea preţului gigacaloriei la 280 de lei.

Parcări cu plată pentru micşorarea preţului la gigacalorie

După ce s-au eliminat subvenţiile de la bugetul de stat pentru preţul gigacaloriei, eventuala subvenţionare a rămas în sarcina consiliilor locale.

„Primăria ne-a spus că, în urma analizelor pe care le-a făcut, a ajuns la un preţ de 280 de lei pentru gigacaloria produsă în punctele termice şi de 335 de lei în cazul centralelor termice pe gaze. În urma presiunilor noastre, dar şi a celor venite din mass-media, executivul local a venit cu propunerea unui preţ pe gigacalorie de 255 de lei, urmând ca diferenţa dintre preţul de producţie de 280 de lei, respectiv 335 de lei, să fie suportat de către bugetul municipal. Noi considerăm că preţul poate fi dus mai jos de 255 de lei şi de aceea nu vom vota acest proiect de hotărâre“, a spus ieri, într-o conferinţă de presă, consilierul PNL Pavel Badea.

Acesta a venit şi cu idei pentru a face rost de bani la buget, în vederea sporirii subvenţiilor la gigacalorie. Printre măsurile propuse de USL, prin vocea lui Badea se numără „plata parcării pentru locurile ultracentrale“, ori „privatizarea Salubrităţii, a Regiei de Termoficare sau a Regiei de Transport în Comun“, situaţie în care „din redevenţele pe care le-am încasa de la firmele care ar câştiga aceste privatizări am putea să scădem şi mai mult preţul la gigacalorie şi am avea resurse să dezvoltăm şi mai mult oraşul“.

Şi în ce priveşte pierderile pe reţeaua de Termoficare, reprezentanţii USL s-au arătat împotriva propunerilor primarului Solomon. „Dacă cineva are curiozitatea să se uite pe o situaţie a pierderilor pe punctele termice, va afla o situaţie îngrijorătoare, care arată în ce stadiu se află în prezent reţeaua de termoficare a oraşului. PT 6 George Enescu înregistrează pierderi de 42,61%, PT 4 Calea Bucureşti – 35,76%, PT Siloz are 40,15% pierderi, iar PT Chimie – 44,71% pierderi. În condiţiile în care populaţiei i se cere să bage mâna în buzunar şi să acopere aceste pierderi pentru că nu s-a investit aşa cum trebuia în punctele termice, nu putem decât să ne punem întrebarea cum se manageriază acest municipiu“, a declarat ieri, în aceeaşi conferinţă de presă a USL, Mihai Fifor, în calitate de preşedinte al PSD Craiova şi potenţial candidat al partidului celor trei trandafiri la fotoliul de primar.

Dincă vine cu amendamentele

Problema creşterii preţului la energia termică facturată către populaţie şi a aprobării pierderilor de energie în instalaţiile de producere şi distribuţie din oraş a fost ridicată şi de consilierul local Mărinică Dincă, viceprimar al Craiovei. În calitate de preşedinte al organizaţiei municipale a PDL, Dincă a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că la şedinţa de astăzi consilierii PDL vor fi împotriva celor două proiecte de hotărâre introduse pe ordinea de zi de primarul Antonie Solomon.

„Nu sunt de acord cu această majorare a facturilor la căldură şi cu suportarea de populaţie a pierderilor înregistrate de Termoficare pe care ni le propun primarul şi cei de la Regie. Acum două luni am aprobat ajutoarele de căldură în limitele maxime de până la 97 la sută, iar acum suntem în situaţia în care ni se propune un preţ majorat la gigacalorie, iar în factură să fie inclusă şi o pierdere de încă şase la sută“, a spus Mărinică Dincă.


Viceprimarul a anunţat că va veni şi cu amendamente „care să ducă la reducerea valorii facturate a energiei termice şi la nesuportarea de către populaţie a pierderilor Termoficării“. „Cu toţii am avut anul acesta venituri mai mici. Nu putem să solicităm craiovenilor să plătească facturi mai mari, în condiţiile în care ele se datorează managementului slab al celor de la Regia de Termoficare. Pierderile ar trebui să scadă, nu să crească. Am venit de acum două luni cu un set de măsuri, le mai propun mâine (astăzi – n.r.) o dată, sper ca Termoficarea să le adopte“, a afirmat Dincă.

Patru măsuri de redresare a situaţiei

Măsurile care, în opinia viceprimarului Craiovei, ar duce la scăderea tarifelor la energie termică şi, implicit, a facturilor către populaţie, ar fi trecerea la contractele individuale „care nu se poate face într-o lună-două, dar după şase luni nu vor mai fi probleme“, şi facturi eşalonate pe 12 luni la energia termică. Aceasta ar fi o facturare prezumată, „pentru că iarna avem facturi mai mari, iar un lucru bun pentru craioveni ar fi ca ele să fie echilibrate, iar diferenţa din iarnă să se plătească vara şi toamna“. „În bugetul Termoficării de anul viitor să se cuprindă o sumă de bani care să permită finanţarea acestor măsuri“, a spus edilul, care a precizat că pentru facturarea individuală se are în plan deschiderea a opt sau nouă casierii în cartierele din oraş.

Alte două măsuri de redresare a situaţiei propuse de Dincă ar fi introducerea unui sistem informatic care să permită controlarea plăţilor şi evidenţa facturilor, şi analizarea datoriilor Termoficării către CET şi Compania de Apă „pentru găsirea unei soluţii de reducere a acestora“.

„Dacă aprobăm proiectele de hotărâre aşa cum sunt acum, vom avea doi mari perdanţi: populaţia – care va fi supusă unei presiuni financiare mult mai mari, şi Termoficarea – care va încasa mai puţin, pentru că unii craioveni bun-platnici nu vor mai putea achita factura mărită. Regia se va înregistra şi cu facturi mai mari, deci va avea un TVA şi un impozit mai mare de plătit la finanţe“, a avertizat „vicele“ Mărinică Dincă. Acesta a mai anunţat că nici un consilier PDL nu este dispus să accepte preţul unic de 280 de lei pentru gigacalorie propus şi nici ca pierderile să crească de la 16 la 22 la sută. Dincă a precizat că nici propunerile cu care s-a venit în Comisia de Buget-Finanţe, adică un preţ de 255 lei/gigacalorie, plus acea majorare a pierderilor cu şase la sută, nu au fost acceptate „pentru că şi acesta ni s-a părut un preţ mare“.

11,8 milioane pentru ajutoarele de căldură

Viceprimarul a mai menţionat că astăzi, la şedinţa ordinară, „ori trece proiectul executivului, ori cel cu amendamente propus de consilieri“. „Noi îl vom vota pe cel cu amendamente şi cred că avem aliaţi toţi craiovenii“, a mai spus Dincă. „Trebuie să luăm cea mai corectă măsură pentru populaţie şi să dăm răgaz Termoficării să-şi dea seama că trebuie să-şi schimbe stilul de management, pentru a nu mai vorbi de pierderi sau de creşterea preţului la gigacalorie. Echipa Regiei trebuie să arate ce poate atunci când i se oferă aceste soluţii“, a adăugat Mărinică Dincă.

Şi bani la buget ar exista, „pentru că rectificarea bugetară din decembrie va fi pozitivă şi ne va permite să susţinem eventualele dificultăţi legate de ajutorul de căldură şi de subvenţie“, după cum a explicat viceprimarul Craiovei, care a dezvăluit că ar fi, ca previziune, 11,8 milioane de lei pentru susţinerea tuturor ajutoarelor de căldură. Comenteaza acum

52 Comentarii

 1. Socrate said:

  Uitandu-ma la poza, mi-am adus aminte ca avem in fruntea PNL si PDL Craiova, doi prostovani rudimentari. La PSD, Fifor este in regula, are ceva pregatire universitara si politica si in plus nu are figura de cretin, precum ceilalti doi din poza. Fifor ar avea mai mari sanse la vot daca nu ar mai aparea pe langa aceste doua elemente nefericite ale scenei politice craiovene.

 2. Arhimede said:

  Fifor este doar o marioneta a papusarului Prioteasa si, potrivit liniei partidului, e in stare sa vorbeasca doua ore fara sa spuna nimic. De fapt, nici n-are ce sa spuna, ca n-are habar de nimic…

 3. Robinet said:

  Uitati la imbecilul de primar ” sa suporte populatia pierderile de caldura ” ?! Ce usor este sa iei banii de la oameni in loc sa-l dai afara pe incompetentul de Tatian tiganul de la Termoficare s-au sa recuperezi banii de la rau platnici s-au sa izoleze conductele din subsolul blocurilor unde iarna conductele de caldura incalzesc aerul de afara , rasul-plinsu . Oare craiovenii vor accepta in continuare sa plateasca incompetenta unor imbecili plasati in functii de conducere pe criterii de , jocuri de barbut ? Auziti : sa luam bani de la parcari si sa platim incompetenta tiganului de la termo s-au sa incalzim subsolurile blocurilor ca sa numai vorbim de protejarea vadita rau platnicilor. Si toate astea escrocii l-e fac pe seama Prostiei craiovenilor. Treziti-va odata prostilor .

 4. Nemesis said:

  Iar iese in evidenta Solomon. Pana cand vom suporta incompententa si hotia acestui primar ce nu are alta grija sa baga adanc mana in buzunarele noastre? La alegeri sa nu uitati sa-l votati ca si pana acum, ca doar a umplut Craiova de fantini si parcuri la tigani, merita, a facut multe. Nu zic cum ca alti candidati ar fi mai grozavi, e cert insa ca Solomon nu mai are ce cauta in acea functie.

 5. Singura solutie ! said:

  Este debransarea in masa de la falimentarul sistem centralizat. Orice alta resuscitare a muribundului sistem centralizat nu este decat o pierdere de timp !

 6. Adi said:

  In sfarsit, toti consilierii se pun de acord pentru binele craiovenilor. Cum de are Solomon atat tupeu incat sa ne “cheleasca de bani”?! Ce face directorul de la termoficare, care potrivit primarului este cel mai bun director din primarie???!!!
  Masu rile propuse de Dinca mi se par in regula si cred ca are cat de cat dreptate in ceea ce spune. Sper sa se puna si in aplicare. Trecerea la contracte individuale este cea mai buna solutie.
  Observ ca Marinica gandeste din ce in ce mai rational si constructiv pentru orasul nostru.

 7. @Adi said:

  Pedelistule, orice asociere intre subiectul Marinica si verbul “a gandi” este improprie constructiei unei fraze logice. Incearca altceva, poate ajungi sa fii obiectiv.

 8. din pacate said:

  cine vine la conducere in romania vine nu sa fure ci sa cotropeasca! asa i-am invatat, acceptam ca niste sclavi orice mizerie.

 9. RATf said:

  Este un singur lucru de facut pentru a nu mai suporta incompetenta celor de la termoficare sustinuti de primarele Solomon si anume privatizarea acestei regii. Oricum cu conducerea actuala Tudorache, Degeratu nu prea sunt sanse reale de performanta la aceasta regie. Acesti asa zisi manageri sunt sustinuti politic de catre prietenul lor Solomon pe care nu-l intereseaza daca locuitorii Craiovei platesc si pierderile din retea si conducerea paguboasa tinuta acolo de acest primar la fel de penal.

 10. asta da democatie said:

  de ce trebue sa plateasca populatia ce nu e bransata la sistemul centralizat al statului ,pierderile termoficari si regiei deapa …

 11. istoricul said:

  Nu intelegeti esenta problemei. De ce trebuie platiti si cei 16%? Sedinta este pentru o majorare, nu eliminare.

 12. intrebaresimpla said:

  DOAR O SIMPLA INTREBARE: DE CE SEZONUL DE IARNA NU A FOST PREGATIT DE CATRE MARINICA DINCA CARE CAND ERA ASTA-VARA PRIMAR INTERIMAR, CACI VARA SE PREGATESTE IARNA, IAR NEA PAVEL BADEA CARE A CONTRIBUT SI EL LA PRIMA RETROGRADARE A UNIVERSITATII SI A FOST UN FOTBALIST MEDIOCRU, DE UNDE PANA UNDE AJUNSE ACU SA SE PRICEAPA LA CALCULE SI GIGACALORII?

 13. henry ford said:

  40-50% pierederi?
  pai nu sare nicio asociatie care lupta impotriva incalzirii globale?
  Ca doar avem un rol important in incalzire.
  Un proces amplu de schimbare atevilor, in timp scurt nu cred ca sar face cu sume uriase, si ar scadea si subventia pe viitor pe care o da primaria. Da, deh, asa e roamnul invatat sa nu faca PREVENTIE

 14. FIZICA said:

  MAI SCRIU INCA O DATA CUM DRACULUI SA PLATESTI MAI PUTIN LA CENTRALA PROPIE DECAT LA SISTEMUL CENTRALIZAT ….. DACA INCALZESTI UN APARTAMENT AI UN COST DACA INCALZESTI DOUA APARTAMENTE COSTUL SCADE SI DACA INCALZESTI MAI MULTE COSTUL SCADE PROPORTIONAL ……. ASTEA CHIAR NE CRED PROSTI RAU ……. DACA DORITI DISTRUGETI TERMOFICAREA FACETI UN PROIECT LASATI LUMEA SA SE DEBRANSEZE SI NU MAI CERETI TAXE …. CICA SA PLATESTI NU STIU CE TAXE SI SA MAI DUCI SI UN BRAT DE ACTE DACA TE DE BRANSEZI …. CE ROST ARE CA NU MAI ESTI CLIENTUL LOR … MAI SPUN ALTA TAMPENIE CA SE FACE DEZECHILIBRAREA TERMICA LA BLOCURI …… PAI BA HOTILOR MAI DEZECHILIBRARE CU REPARTITOARELE NU CRED CA EXISTA …… POATE VA VEDE DUMNEZEU O DATA CA PANA ATUNCI NE MANANCA PE NOI SFINTI LA BUZUNARE

 15. slatineanu said:

  In Slatina nu exista termoficare si numai centrale de apartament.
  Ne incalzim cat dorim si nu mai platim salariile si pierderile termoficarii…La mai bine!

 16. geo said:

  Retehnologizarea termocentralelor si izolarea sistemelor de transport energie termica asta trebuie facut. De chefuri si zilelel Craiovei se cheltuiesc bani aiurea in loc ca vara sa se faca ce trebuie la instaltiile de termoficare.
  De ce cetatenii Craiovei nu cer aceste lucruri ??/
  Mici s ber, bascalie si hotie

 17. orly said:

  Taxa de parcare sa plateasca doar Pavel Badea si familia lui.
  Termoficarea trebuie sa dispara, de privatizat nu sunt sanse pentru ca e o retea ce nu a beneficiat de imbunatatiri de 20 de ani incoace si refacerea ei ar costa foarte mult.
  Solutia ar fi debransarea in masa, si sprijin de la bugetul local pentru achizitionarea de centrale de apartament, fie prin ajutoare financiare fie prin achizitia unui numar mare de centrale la un pret mai mic.
  RATC ar putea fi privatizat dar consiliul local sa aibe in continuare un cuvant de spus in privinta rutelor si a orarului, adica sa nu ne trezim doar rute unde sunt calatori multi si acestia sa fie ambalati unii peste altii in mijloacele de transport. Si fara troleu in Craiova.

 18. C.E.Craiova e solutia! said:

  Dragi craioveni! Pentru functiile de primar si, mai ales, pentru cele de directori de regii, trebuie pusi profesionisti care sa stie meserie, nu “politicieni” care sa rostogoleasca vorbele ametindu-ne cu incompetenta si incoerenta lor. Oare nu exista in Craiova un termoenergetician care sa stie meserie si sa conduca aceasta regie si caruia sa-i crape obrazul cand la anumite puncte termice exista pierderi de aproape 45%, cum s-a aratat mai sus, in articol? Trecerea Regiei de Termoficare in subordonarea Complexului Energetic Craiova, producatorul Gigacaloriei, interesat, pentru supravietuire, in scaderea pretului, ar fi calea catre o coordonare profesionista a acestei activitati.

 19. Iuli said:

  Ce simplu pare din partea lui Marinica Dinca!O sa plateasca din buzunarul lui?Isi tzin si ei discursul propagandistic.Deoca mdata eu am apa calda si caldura,dar nu uit ca din cauza lui Dinca am stat cam doua saptamani fara apa calda.Cand Solomon a spus ca vom avea apa calda am avut.Asa ca eu voi vota tot Solomon!!!!!!!!!!!!! !!

 20. pp said:

  Stiam ca Muc cel Mic alias Robin de Caracal,rasa Yorc,are capul mic dar ca tampitul ne crede tampiti nu o mai stiam.Cat a fost primar a avut grija sa nu aiba pierderi doar el iar regia exista si atunci; nu vine cu nici o idee,ar mai angaja pe la vreo 6 casierii cocote PDListe daca nu cumva i-au mai ramas neamuri neangajate.Bani ce-i vrea ca dati de pomana ar trebui dati tot regiei pentru retehnologizare.Scuz e,intru in tehnica si lui puta mica ii trebuie un translator chinez ca numai de gandire nu poate fi suspectat.

 21. Eva said:

  Cei trei muschetari.Se vede ca liderul incontestabil dintre cei trei este Marinica.Mai ca-mi vine sa rad cand ma uit la poele lor.Hai Solomon!

 22. BADEA said:

  Mai P. Badea Analfabet care esti, nu vrei tu s-o privatizezi pe măta in centru si sa plateasca tatu taxa ultracentrala pt exploatarea lu măta????

 23. eu said:

  Ideea cu taxa de parcare nu este tocmai rea,aici stiu ca ma vor injura multi,dar sa fie pentru parcarile din fata blocurilor,insa nu obligatorie!Pt. cine doreste sa aiba un loc asigurat!Daca ati veni in Craiovita sa vedeti cum stau cu masinile de serviciu,chiar camioane in parcari betonate,si tu cu masina proprietate personala stai in strada…atunci cei care ma injura poate mi-ar da dreptate!Sau sa-i vezi cum parcheaza de-a curmezisul ca sa nu cumva sa se invete careva sa parcheze in parcarile lor?pt ca asa le considera ei,parcarile lor…sau altii cu 2-3 masini in parcare si tu cu una in strada!
  Bravo Badea!

 24. pt eu said:

  nici tu nu stii ce vrei, spre exemplu daca ala cu tiru sau camionu ajunge inaintea ta si plateste pentru vreo 10 locuri, ca-si permite, tu unde mai parchezi?in plus, taxa de parcare se plateste anual,tu chiar vrei sa o platesti de 2 ori?

 25. Dan Rotariu said:

  Badea nu are deloc o perspectiva economica. Au trecut vremurile cand un politician cu frunte ingusta … asa ca Badea … vorbea de privatizare sa cada populatia rapusa pe spate de extaz. Privatizarea nu va duce decat la introducerea capitalistilor in circuitul economic, capitalisti care vor creste pretul pentru a le creste lor profitul. Un fapt este cert … daca se ajunge la privatizare populatia nu mai are decat o sansa: centralele de apartament. @@@ Singura solutie e analiza de catre firme specializate a tuturor costurilor, stabilirea unor variante tehnice de reducere a costurilor, stabilirea finala a pretului real. În rest …. nu e nevoie de nici o subventie … caci facand pretul corect la energia termica nu avem nevoie nici ca Marinica sa ne faca bugetul familiei platind scump energia chiar si cand nu o consumam (vara), nici ca Badea sa ne vanda Temoficarea pe nimic. @@@ CEA MAI CORECTA SOLUTIE AR FI CA PRIMARIA SA CUMPERE CET CRAIOVA si astfel ar putea controla mult mai bine pretul atat la energia electrica ce o consuma orasul cat si la energia termica.

 26. antiporost said:

  discutati de distrugerea termoficarii. Cine-si poate permite centrale termice, pe gaze, si apoi verificari tehnice, cand va fi oprit gazul, ce se va intampla. Am instalat microcentrala, merita zic eu, taxa pe parcare am vazut-o in orase turistice, nu in craiova. Iar parcarea o platesti pe ora, si poti parca oriunde vrei pe bani, in centru si fara taxe la periferie. Daca toti vrem sa parcam in fata primariei, sa platim, dar acele locuri sunt ale fostilor, actualilor securisti.

 27. comunistu said:

  ba nenorcitilor trageti toate tevile alea de utilitati pe casa scarii si nu mai invrajbiti poporul ca sa mai luati voturi tot pe spinarea lor

 28. intermedieri said:

  astia tri se coalizeaza impotriva lui Solomon ca de sunt in alte barci iar la termo sunt pretinii lui adica Tudorache,Iordache si multi altii , locuri cu caldurica si salarii barosane … hai ascutiti-va sabiile sa vedem care pe care iar finalul fericit pt noi amaratii ar fi trecerea in subordinea Complexului Energetic cel care produce giga.

 29. lex said:

  Mai TIMPITILOR voi nu ginditi cu capul de pe umeri. Nici nu ar trebui sa va mai treaca prin capsor privatizari si redevente numai ca sa va privativati voi in detrimentul populatiei.Banditilo r nu mai sintem mici ca imediat dupa Lovitura de STAT .sa nu ne dam seama ca voi urmariti chiar FALIMENTAREA institutiei PRIMARIEI. Mai bine ginditiva ca cu ceea ce inca mai aveti sa faceti treaba ieftina pentru POPULATIA CARE DE AIA V-A ALES ca s-o duca si ia mai bine nu ca sa vindeti voi Salubritatea sau RAT-ul in forma mascata.

 30. baibal said:

  singura solutie este contorizarea individuala cu sustinerea primariei…iar cei trei mascarici care.si fac campanie…sa o lase mai moale..ai mai voteaza mutu..fituica asta de ziar sa nu mai sustina niste nulitati…o zi buna

 31. Gheorghe said:

  Ba tata, voi stiti ce salarii au aia de la Termo ?…si mai stit ce de motorina fura si cupru si altele si altele…..mariti gigacaloria sa traiasca si ei cum a zis Basescu !….ha, ha,ha…..in toata lumea s-au ieftinit apartamentele si casele in general numai la Craiova nu !….stau pensionarii cu plapuma in cap , ingheata in ele ,platesc ultimul leu din pensie la termo , dar de plecat la tara in nici un caz !….ca de ei sunt oraseni…daca sunteti destepti, aici ma refer la tineri, va montati centrale de apartament si ati rezolvat problema cu Termo si gigacaloria !

 32. CARMEN said:

  GHEORGHE…ITI DAU INTALNIRE LA TERMO SA.TI ARAT FLUTURASUL MEU SA VEZI CE SALARIU AM..SI DACA IAU MAI PUTIN DE 1400 RON…CU VECHIME DE PESTE 15 ANI…O F..PE COANA MATA?DACA IAU MAI MULT ITI DAU TIE SALARIUL MEU…?BAI JIGODIE NU MAI VORBI IN NECUNOSTINTA DE CAUZA….IDIOTULE NU STAU DIN CAUZA TERMOFICARII CU PLAPUMA IN CAP…CI DIN CAUZA CELOR PE ACRE I.AI ALES RETARDATULE…SA.SI PLATEASCA MAI INTAI DATORIILE CARE LE AU CA NU SI.AU MAI PLATIT DATORIILE CATRE TERMOFICARE DE LA REVOLUTIE NESIMTITULE

 33. dani said:

  Micsorarea pretului gigacaloriei ar putea sa aiba loc in conditiile in care Regia de Termoficare Craiova s-ar privatiza asadar sustin parerea domnului primar Solomon.

 34. w said:

  BINE DOMNULE DINCA!
  DE CE SA PLATIM TOTI PIERDERILE IAR PRIMARUL TINE SUTE DE ROMI FARA SA PLATEASCA UN LEU LA CURENT , CANALIZARE SI APA.ROMANII PLATESCPENALITATI PENTRU ORICE. E CORECT ?????

 35. un craiovean said:

  Solutii: 1) aducerea utilitatilor (apa, energie termica) pe casa scarii si contorizarea individuala (UE sprijina financiar acest lucru, inclusiv cu fonduri nerambursabile); 2) dizolvarea Regiei de Termoficare, preluarea sistemului de termoficare de CET Craiova (oricum CET Craiova aduce agentul termic la “zidul” nodurilor termice ale Regiei de Termoficare); 3) desfiintarea monopolului termoficarii, posibilitatea oricarui client sa aleaga termoficarea sau alt sistem de incalzire. E simplu, dar nu exista vointa, lucru de inteles cat timp actuala stare de lucruri aduce multi bani in buzunarele mafiei. PS Problema banilor nu vina de la salariile angajatilor CET sau Regiei de Termoficare, ci de la mafia politco-economica ce “palmeaza” fonduri uriase, oriunde au ocazia. Se fura prea mult, nu salariatii obisnuiti castiga prea mult!

 36. lex said:

  Sa ia aminte si cei din primaria Craiovei la cum a procedat o alta primarie din Gorj unde au fost montate panouri fotovoltaice rezolvind astfel iluminatul stradal.AICI ECONOMIE IMPORTANTA SI BANI PT. ALTE INVESTITII SI TOTODATA INTELIGENTA PE TERMEN LUNG.

 37. @un craiovean said:

  Da, asta este solutia pentru craioveni! Ar scade pretul Gcaloriei, contorizare si facturare individuala.

 38. prostu satului said:

  de ce sa platesc eu care nu am nici o treaba cu termoficarea pentru rau platnicii si toate putorile craiovei care stau la bloc?Fiecare sa doarma asa cum isi asterne.Nu accept ca din banii mei sa subventionez caldura unei parti din locuitorii orasului.Dar de…majoritatea oilor votante stau la bloc deci…iar voi cadea “prostu satului”

 39. grigorescu georgeta said:

  Asa cum in protejarea mediului se afirma pe buna dreptate ” poluatorul plateste” ,sa se aplice si in cazul Termoficarii, dar si a acelora care ii sustin, “cine greseste sa plateasca”, pentru ca cetatenii Craiovei, cei buni platnici n-au nici o vina, in ceea ce propun RATf si reprezentantul primariei, Solomon. Nu marirea taxelor pe seama populatiei, trebuie sa-i preocupe pe primarul municipiului si conducerea RATf ci recuperarea fondurilor prin metode legale. Solutia cea mai buna ar fi sa se ia de la cei bogati, care se fac vinovati si astfel totul se rezolva onorabil. Si asa au prea multe vile, apartamenta, limuzine, etc. si ce-i mult strica.

 40. Judex said:

  Luaţi exemplul Slatinei la care de circa 11 ani s-a tăiat macaroana încălzirii în grup şi de fapt a nici unuia prin separaţii de gaze ,generalizarea contorizării individuale şi centrale de apartament.Trebuie doar un mic efort dar avantajele sunt pe măsură(eliminare pierderi ce văd că se vor urcate la 22%,căldură doar atunci când vrei şi cât te duce punga ) CE ZICEŢI ! că doar ditamai Bănia trebuie să poată ceea ce Slatina, oraş mai mic , a putut şi s-a pronunţat la întrebarea adresată de Primărie în 2000 în mod hotărât că vrea să renunţe la pretinsa Termoficare.AŞTEPT REACŢII PE MĂSURĂ DAR ŞI PUNERE ÎN PRACTICĂ A DEBRANŞĂRILOR DE LA GRĂMADA ce este aşa zisa Termoficare.

 41. io said:

  Oameni buni, nu mai urlati la luna ca nu va asculta nimeni. Noi i-am ales pe cei care ne fura(nu ne reprezinta). De ex.: cine dintre dumneavoastra a hotarat sa se inchida o strada centrala, Felix Aderca, cea de la Piata Veche, pentru a se construi un bloc? Bineinteles ca o cladire care are toate aprobarile, pentru ca are locuri de parcare, etc. Oare a cui e? Si cine a semnat aprobarile pt. ea?

 42. la baraci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! said:

  la baraci lapus e caldura moka!!!!!!!!!!!!! nu iese fum delok ……….cine stie ………..cez…… …………..)))))) )))))))))))))

 43. SWZ said:

  ORAS ,, EUROPEAN ,, CE TREMURA DE FRIG PRECUM CATELU LA VACCIN – INFRASTRUCTURA TERMOFICARII – DE PE TIMPUL P,C.R. – BANII CARE TREBUIAU INVESTITI DE 20 DE ANI SINT LA CIORAPUL MAFIOTILOR LOCALI – ,, FOTO ,, E ,, TARE ,, .

 44. va plateste tata))))))))))) said:

  si la mai
  mare cu caldura cine o mai plati …….))cat o mai merge)))) cu centrala nui bine!!!!!!!!!!!

 45. TERMOFICAREA SA DISPARA said:

  TERMOFICAREA SA DISPARA !!! JOS CU TIGANUL TATIAN FINUL LUI SOLO RROMUL PENAL !!!

 46. un craiovean said:

  Exista o singura solutie: afara din viata Craiovei a infractorului Solomon. Craiovenii merita un om ca lumea in fruntea lor iar acesta poate fi oricine mai putin Solomon. Sa se intoarca la scoala, s-o mai faca inca o data si poate, macar la purtare, va obtine o nota de trecere

 47. m said:

  din cauza unor JEGOSI ca nr.46, nu o sa aiba bun-platnicii a.c.m si inc. Lasa ca merge si asa MOCA….. CU CENTRALA NU-I BINE CA TREBUIE SA PLATESTI CA-TI TAIE GAZELE……CAP-PATR AT!

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 24 noiembrie 2011

Actualitate

» Delegaţie europeană pentru nemulţumirile românilor
» Pădurile private, ţinta hoţilor
» Coaliţie împotriva Termoficării
» Parapeţi de sprijin la Roşia de Amaradia
» Creşte numărul infecţiilor respiratorii
» 150 de brăduţi împodobiţi la Târgu Jiu
» Noul mers al trenurilor va intra în vigoare pe 11 decembrie
» Fonduri europene pentru reabilitarea blocurilor
» Orăşelul Copiilor în locul patinoarului
» CE vrea creşterea salariilor oficialilor ei
» Geoană despre conducerea PSD: Nişte puşti ţâfnoşi se joacă cu funcţiile în stat, nişte gealaţi
» Guvernul se reuneşte mâine pentru a discuta bugetul de stat pentru anul 2012
» Mircea, dragostea noastră, ne despărţim
» Prezentatoarea rusă de televiziune care făcuse un gest obscen la adresa lui Obama a fost concediată
» Merkel şi Sarkozy vor să schimbe tratatele UE
» Românii rezidenţi în străinătate pot adopta copii din ţara-mamă
» Castelul Bran şi Complexul Naţional Muzeal Astra, cele mai vizitate muzee din România
» România trimite 25 de poliţişti în Franţa ca să patruleze de sărbători

Local

» 1.700 de porţii de fasole cu cârnaţi
» Şlepuri încărcate cu porumb, eşuate pe Dunăre
» Câinii fără stăpân, subiect de discuţie
» Şi funcţionarii din primării pleacă la muncă în străinătate
» Cămătari încătuşaţi
» Puşcărie pentru carduri cu acte false

Dolj

» Rezultate slabe la testele iniţiale de evaluare

Gorj

» Sprijin financiar pentru victimele de la UM Sadu
» Călinoiu se teme să nu apară cratere pe DN 66
» Investiţie pentru turismul montan din Gorj
» Campanie de colectare a deşeurilor

Sport

» Milan Mitic, absent cu Juventus
» Oţelul, zero în Ligă
» Vâlcenii nu se tem de lider
» România, pe locul 56
» Clujul, victorie în Rusia
» Luptătorii craioveni vor să oprească medaliile acasă
» Decimaţi cu Rapid

Bani & Afaceri

» Interzis la muncă
» 600.000 de euro pentru cercetare

Magazin

» Horoscop
» Jennifer Love Hewitt, din nou singură
» Roger Waters, pentru a patra oară la altar
» Rachel Weisz, o visătoare rebelă
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Bancul zilei
» Picătura de cunoaştere
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!
» Detartraj pentru sănătate
» Frumuseţe la zero grade

Opinii

» 22 noiembrie 2011. Geoană. Exclus din PSD.

Top