30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlanda vrea să sporească supravegherea video la graniţe

Olanda vrea să sporească supravegherea video la graniţe

Guvernul olandez, care depinde foarte mult de votul partidului antiimigraţie, intenţionează să introducă un sistem automat de supraveghere video de-a lungul graniţelor, iar Comisia Europeană verifică în prezent dacă măsura este conformă cu legislaţia privind libertatea de mişcare în Schengen.
Potrivit EUobserver citat de NewsIn, începând de la 1 ianuarie guvernul olanez va instala o reţea de camere video în 15 puncte majore de trecere a graniţelor cu Belgia şi Germania, care să permită verificarea plăcuţelor de înmatriculare ale eventualelor maşini furate sau depistarea altor tipuri de criminalitate transfrontalieră, a declarat ministrul olandez al imigraţiei pentru Financial Times Deutschland.
Comisia Europeană verifică în prezent dacă sistemul este conform cu legislaţia UE în privinţa libertăţii de mişcare din spaţiul Schengen, din care fac parte 25 de ţări UE şi non-UE.
Planurile Olandei seamănă izbitor cu cele introduse parţial de Danemarca, o mişcare ce a nemulţumit Germania vecină şi Comisia Europeană, notează EUobserver.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS