21.7 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVladimir Putin, laureat al unui premiu pentru pace decernat în China

Vladimir Putin, laureat al unui premiu pentru pace decernat în China

Un grup de profesori universitari din China i-a decernat lui Vladimir Putin Premiul "Confucius" pentru pace, o copie a prestigiosului Nobel, salutând astfel "remarcabilele" talente pacifiste ale premierului rus, în special opoziţia sa faţă de "bombardarea Libiei de către NATO". După cum informează Mediafax.ro, numele laureatului premiului a fost anunţat ieri, principalii rivali ai lui Putin pentru acordarea acestui premiu fiind cancelarul german Angela Merkel şi părintele orezului hibrid chinezesc Yuan Longping.
Primul Premiu "Confucius" pentru Pace i-a fost atribuit în 2010 fostului vicepreşedinte taiwanez Lien Chan, după ce disidentul chinez încarcerat Liu Xiaobo primise la Oslo Premiul Nobel pentru Pace. Pentru această a doua ediţie, cercetătorii şi profesorii care alcătuiesc juriul l-au ales, cu nouă voturi din 16, pe Vladimir Putin, graţie "remarcabilelor sale acţiuni din acest an pentru meţinerea păcii în lume".
Premiul "Confucius" pentru Pace va fi înmânat la data de 9 decembrie, cu o zi înainte de înmânarea Premiului Nobel pentru Pace, atribuit în acest an liberienelor Ellen Johnson Sirleaf şi Leymah Gbowee, precum şi yemenitei Tawakkul Karman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS