30.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLegea asistenţei sociale intră astăzi în dezbaterea Camerei Deputaţilor

Legea asistenţei sociale intră astăzi în dezbaterea Camerei Deputaţilor

Comisia pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor a finalizat azi noapte raportul pe marginea proiectului Legii asistenţei sociale, care va intra astăzi în dezbaterea finală a deputaţilor, informează Agerpres.ro. Circa jumătate dintre cele 269 de amendamente venite din partea Opoziţiei dar şi a parlamentarilor arcului guvernamental au fost adoptate. "Au fost câteva sute de amendamente şi a fost foarte important ca prin dezbatere parlamentară să le corelăm astfel încât legea să fie coerentă de la un cap la altul. Trebuie să recunoaştem că au venit amendamente şi din partea Opoziţiei care au adus îmbunătăţiri faţă de varianta iniţială", a declarat pentru Agerpres ministrul Muncii, Sulfina Barbu. Aceasta a arătat că mai ales parlamentarii cu experienţă, care cunosc sistemul, au venit cu puncte de vedere pertinente.
Referindu-se la dezbaterea finală care este programată să înceapă astăzi în Camera Deputaţilor, ministrul Muncii a apreciat că "după cum au decurs dezbaterile în Comisia pentru muncă, am convingerea că va ieşi o lege solidă, asumată de către întregul spectru politic". "Ne dorim o lege care să fie valabilă cel puţin zece ani de acum încolo", a mai spus Sulfina Barbu. 
Raportul pe marginea proiectului Legii asistenţei sociale, incluzând amendamentele, a fost aprobat de către membrii Comisiei pentru muncă şi protecţie socială cu 14 voturi pentru, 10 împotrivă şi o abţinere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS