31.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHochei - Naţionala de tineret a României, victorii pe linie în pregătirile pentru Campionatul Mondial

Hochei – Naţionala de tineret a României, victorii pe linie în pregătirile pentru Campionatul Mondial

Echipa naţională de hochei pe gheaţă tineret Under-20 a României a obţinut trei victorii din tot atâtea partide în turneul pe care l-a efectuat în Germania şi Austria, în vederea pregătirii Campionatului Mondial, informează Asport.

În primul joc, tricolorii au dispus cu 8-3 (2-0, 3-2, 3-1) de echipa germană EV Regensburg (tineret), după care au reuşit două victorii în Austria, 8-3 (2-0, 3-1, 3-2) cu Okanagan Academy St. Polten şi 15-3 (6-0, 5-2, 4-1) cu Vienna Capitals.
Directorul tehnic din cadrul Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Marius Gliga, a declarat pe site-ul forului naţional că reprezentativa a avut parte de un turneu excelent, atât din punct de vedere organizatoric, cât şi din punct de vedere al rezultatelor.
''Naţionala noastră a dovedit o pofta de joc remarcabilă şi disciplină tactică, îmbinând experienţa jucătorilor care activează în străinătate (Gliga, Zs. Molnar, M. Biro, G. Biro, Marton, Sallo, Dumitru) cu entuziasmul şi talentul celor care evoluează în campionatul intern, mare parte la echipe de seniori. De remarcat faptul că majoritatea jucătorilor noştri au vârsta de sub 18 ani, fapt ce le dă dreptul să evolueze şi la CM U 18'', a afirmat Gliga.
Campionatul Mondial U-20, Divizia a II-a, Grupa B va avea loc la Tallinn (Estonia), în perioada 10-16 decembrie, iar obiectivul este promovarea în Divizia I (eşalonul doi valoric).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS