21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBalastul de pe strada Fulger dispare în tranşe

Balastul de pe strada Fulger dispare în tranşe

Până să înceapă lucrările de reabilitare a străzii din cartierul Craioviţa Veche, balastul depozitat în zonă şi care ar trebui folosit pentru reparaţii s-ar putea „evapora“

Luând în calcul lucrările de modernizare a străzii Brestei, care vor demara la anul, autorităţile locale din Bănie au trecut la capitolul priorităţi reabilitarea străzii Fulger, din cartierul Craioviţa Veche, pe motiv că pe acolo se va devia circulaţia rutieră. În acest sens, s-a şi făcut o rectificare bugetară de urgenţă, pentru a exista banii necesari investiţiei estimate de primărie la 4.569.160 de lei.
Documentaţia de avizare a intervenţiei pe strada Fulger s-a votat în şedinţa consiliului local din luna septembrie, dar lucrările demaraseră cu câteva zile înainte. Câţiva muncitori au stat două săptămâni în zonă, timp în care au răzuit strada, şi aşa distrusă, şi au montat borduri de la un capăt la altul, pe o singură parte. Tot în zonă s-au adus în acea perioadă şi câteva maşini de balast, material care urma să fie folosit la reparaţii. Lucrările s-au oprit însă brusc, pentru că era nevoie de licitaţie.

„Reparăm ce au stricat alţii“

În aşteptarea procedurilor legale, primăria a ţinut să precizeze că pe strada Fulger s-au efectuat doar nişte reparaţii locale, „urmare a lucrărilor de canalizare şi alimentare cu apă“. Numai că, până să înceapă lucrarea în sine, balastul adus s-ar putea „evapora“. Grămezile de material se micşorează pe zi ce trece, mai ales după căderea serii. „Am auzit că îl cară oamenii din zonă cu roabele şi îl folosesc prin curţi, ba mai vin şi din alte părţi, cu căruţele, şi-l iau“, susţin unii localnici.
„Nu am văzut dacă se cară balastul de aici cu căruţele, dar nici nu am stat să-l păzesc. Pot însă să afirm că oamenii de pe stradă au mai luat din el, dar numai pentru a acoperi din gropile lăsate de cei care au lucrat pe aici. Am ajuns să reparăm ce au stricat alţii. Ce să le faci dacă încep un lucru şi-l lasă neterminat? Mai bine ne lăsau strada aşa cum era şi se apucau când era totul pregătit. Aşa s-au făcut că lucrează, apoi ne-au spus că pleacă la Polivalentă, pentru că au de muncă şi acolo şi ne-au lăsat de izbelişte. După ce că îşi amintesc de noi din patru în patru ani, mai fac şi treabă de mântuială. Să vedeţi când se va pune vremea ce dezastru va fi pe aici“, a spus un craiovean care locuieşte pe strada Fulger. 

Lucrările, din primăvară

 Pentru că iarna bate la uşă, şansele ca lucrările de reabilitare şi modernizare a străzii Fulger să mai înceapă anul acesta sunt minime, mai ales că nu s-a stabilit nici firma care va efectua lucrarea. Procedura se află în etapa premergătoare începerii licitaţiei, respectiv „în faza de verificare a documentaţiei de atribuire de către Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice“, după cum susţin reprezentanţii primăriei. Cel mai probabil, strada va intra în reparaţii capitale abia din primăvară, iar până atunci locuitorii din zonă va trebui să lupte cu ploaia şi ninsoarea, care acum le vor pune şi mai multe probleme, având în vedere starea actuală a străzii. 
Conform expertizei tehnice prezentate în documentaţia de avizare a intervenţiei, strada Fulger prezintă degradări pe toată lungimea ei (1.460 de metri), nu permite o bună scurgere a apelor pluviale şi nu are guri de scurgere. După finalizarea lucrărilor, strada va trebui să aibă canalizare pluvială şi să fie asfaltată.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII