12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul pregăteşte o rectificare bugetară negativă

Guvernul pregăteşte o rectificare bugetară negativă

Guvernul va opera până la finele lunii noiembrie o rectificare bugetară negativă, prin care va tăia din alocări la majoritatea instituţiilor, Ministerul Sănătăţii fiind printre puţinii ordonatori de credite care vor primi bani, pentru plata arieratelor, informează mediafax.ro, citând surse oficiale.
Rectificarea bugetară, a doua din acest an, va fi una negativă, deoarece totalul încasărilor este sub nivelul prognozat, iar creşterea economică susţinută de producţia din agricultură nu a adus şi venituri bugetare, sectorul agricol fiind slab fiscalizat şi caracterizat de evaziune fiscală ridicată.
"Chiar dacă a înregistrat un an bun, agricultura este slab fiscalizată şi nu s-a reflectat şi în încasări importante la buget. Pe acest fond, încasările totale se cifrează cu 700 milioane lei sub prognoză, astfel că se impune efectuarea unei rectificări bugetare negative, fie prin reduceri de cheltuieli la ministere, fie prin creşterea deficitului", au arătat sursele citate.
Pentru acest an, deficitul bugetar nu trebuie să treacă de 4,4% din PIB. După primele nouă luni, deficitul bugetului general consolidat se plasează la 2,5% din PIB.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS