23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn hunedorean a fost reţinut după ce a dat foc primăriei Tg-Jiu

Un hunedorean a fost reţinut după ce a dat foc primăriei Tg-Jiu

Primăria municipiului Targu-Jiu a fost incendiată în această dimineaţă de un piroman aflat sub influenţa băuturilor alcoolice. Bărbatul în vârsta de 55 de ani a aruncat cu benzină pe uşa de acces în instituţie după care i-a dat foc cu un chibrit. Fapta acestuia este cu atât mai şocantă cu cât sediul primăriei se află în imediata vecinatate de cel al IPJ Gorj. În aceeaşi noapte bărbatul mai incendiase un garaj din acelaşi oraş.

Noapte grea pentru pompierii dar şi pentru poliţiştii din Tg-Jiu. Un bărbat din judeţul Hunedoara, oraşul Călan, a reusit să pună pe jar nu numai pe angajaşii Inspectoratului pentru situaţii de Urgentă, dar şi pe salariaţii primăriei Tg-Jiu. Înspre orele ale dimineţii, ofiţerul de serviciu al autorităţii publice locale a anunţat poliţia despre faptul că uşa de acces în instituţie a fost incendiată de către un bărbat care a aruncat cu o substanţă inflamabilă şi a fugit de la faţa locului. După aproape două ore de căutări poliţiştii gorjeni au reuşit să îl depisteze pe numitul L.M. în vîrstă de 55 de ani , din localitatea Călan, judeţul Hunedoara. Pe parcursul audierilor,aceştia au stabilit că : “suspectul, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a aruncat cu benzină pe uşa de acces în instituţie şi, folosind în mod intenţionat o sursă de aprindere (chibrituri), a incendiat-o”, a spus Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.Nu mică le-a fost mirarea oamenilor legii când au descoperit că aceiaşi persoană incendiase , în aceeaşi noapte , cu doar câteva ore -înainte de a “vizita” sediul Primăriei, un garaj dintr-un cartier târgujian. Incendiul s-a extins la alte două garaje fiind nevoie de interventia pompierilor.

Pe numele suspectului a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore sub acuzaţia de comitere a infracţiunii de distrugere, urmând să fie prezentat de către oamenii legii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cu propunere de arestare preventivă. Piromanul riscă de la 3 la 5 ani de închisioare, conform prevederilor Codului Penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII