12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal - România a pierdut meciul amical cu Belgia, scor 1-2

Fotbal – România a pierdut meciul amical cu Belgia, scor 1-2

Echipa naţională a României a pierdut, cu scorul de 1-2 (0-2), meciul amical susţinut, vineri, la Liege, în compania selecţionatei Belgiei. Golurile belgienilor au fost înscrise de Buyten '11 şi Cociş '43 autogol, în timp ce pentru România a marcat Daniel Niculae '65 (foto).

Belgia a deschis scorul printr-o lovitură de cap a fundaşului central Daniel Van Buyten, de la marginea careului mic, după o centrare din corner a lui Mertens. Scorul a fost majorat după un autogol al lui Cociş, care a deviat în propria poartă o centrare a lui Vanden Borre.

România a revenit pe tabela de marcaj prin golul lui Daniel Niculae, care a înscris după o acţiune a lui Torje şi o pasă decisivă a lui Mazilu.

Echipa naţională a României a beneficiat şi de un penalti, în minutul 87 al meciului, ratat însă de căpitanul echipei, Răzvan Raţ. Arbitrul a dictat penalti după un fault al lui Van Buyten asupra lui Torje.

Belgia: Gillet – Vanden Borre, Kompany, Van Buyten, Vertonghen – Defour (Nainggolan '79), Fellaini – Chadli (Vossen '66), Witsel, Mertens (De Bruyne '79) – Mirallas (Dembele '66). Antrenor: Georges Leekens.

România: Tătăruşanu – Luchin (Pleaşcă '77, Găman '85), Chiricheş (Papp '70), Goian, Raţ – Lazăr (Mazilu '46), Pintilii – Varga (Torje '46), Cociş, B. Stancu (Tănase '46) – D. Niculae. Antrenor: Victor Piţurcă.

Cartonaşe galbene: Defour '76, Vossen '90 / Pintilii '70, Raţ '81.

Meciul a fost arbitrat de francezul Said Enjimi.

Fundaşul Marian Pleaşcă a debutat pentru echipa naţională a României în meciul cu Belgia, dar a fost înlocuit de selecţionerul Victor Piţurcă după opt minute, din cauza unei accidentări.

Naţionala României va mai juca un meci amical, marţi, 15 noiembrie, la Altach (Austria), cu echipa Greciei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII