22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Continuă cursurile antidrog în liceele craiovene

Continuă cursurile antidrog în liceele craiovene

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Dolj, în parteneriat cu ISJ Dolj şi CJRAE Dolj, continuă implementarea proiectului naţional „FRED GOES NET – Intervenţii timpurii pentru consumatorii de droguri care au fost identificaţi/ depistaţi pentru prima oară”. Acesta are o abordare preventivă, ce se bazează pe faptul că tinerii care intră în atenţia autorităţilor din cauza consumului de droguri legale sau ilegale ar trebui direcţionaţi către un program de intervenţie pentru sănătate.
Cursul FRED este o intervenţie timpurie care nu presupune abstinenţa.
Grupul ţintă îl reprezintă tinerii cu vârsta între 14-21 ani, care consumă droguri, au fost identificaţi, dar care nu au devenit încă dependenţi şi nici nu au avut contact sau au avut un contact foarte redus cu sistemul de asistenţă.
Până în prezent s-au derulat 3 astfel de cursuri, la care au participat 25 tineri de la 3 unităţi de învăţământ din municipiul Craiova, iar dintre aceştia 19 au finalizat cursurile, obţinând Certificat de participare.
În această săptămână a început cel de-al patrulea curs cu 10 tineri.
Proiectul urmăreşte realizarea de intervenţii timpurii asupra tinerilor care au fost identificaţi/depistaţi pentru prima oară în legătură cu consumul de droguri  cu scopul reducerii riscului dependenţei de droguri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS