18.3 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTunisia a emis un mandat de arestare pentru văduva lui Arafat

Tunisia a emis un mandat de arestare pentru văduva lui Arafat

O instanţă din Tunisia a emis un mandat de arestare pe numele văduvei lui Yasser Arafat, pentru acte de corupţie, dar Suha Arafat respinge acuzaţiile, informează NewsIn, citând presa arabă.
Acuzaţiile de corupţie la adresa lui Suha, 48 de ani, sunt legate de un proiect comun din 2006 între Arafat şi prima doamnă de Tunisiei de atunci, Leila Ben Ali, pentru înfiinţarea unei şcoli internaţionale în Tunisia. Suha ar fi împrumutat circa 200.000 de dolari de la o bancă tunisiană în 2006.
Potrivit ziarelor egiptene, Arafat şi Ben Ali au intrat apoi în conflict, din cauza criticilor lui Suha Arafat faţă de o presupusă mişcare de închidere a unei şcoli private rivale.
Suha Arafat a spus că a transferat toate responsabilităţile financiare pentru proiect, inclusiv plata împrumutului, şi că are documente ce demonstrează acest lucru.
"Mi-am predat postul la şcoală unei prietene a lui Leila Ben Ali", a subliniat ea.
Văduva lui Arafat a mai spus că a fost persecutată de fostul regim tunisian şi a subliniat că va da în judecată Tunisia la CEDO, cerând să fie protejată de "atacurile autorităţilor tunisiene", dacă acuzaţiile nu vor fi ridicate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS