29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞoferul tirului se face vinovat de producerea accidentului din Ungaria în care au murit 14 români

Şoferul tirului se face vinovat de producerea accidentului din Ungaria în care au murit 14 români

Primele cercetări făcute de poliţişti la locul accidentului produs azi-dimineaţă pe o autostradă din Ungaria şi în care au murit mai mulţi cetăţeni români indică faptul că tirul înmatriculat în România, care transporta buşteni şi se deplasa în direcţia Szeged, după o curbă uşoară spre stânga, a rupt parapeţii de protecţie ce despart cele două sensuri de mers ale autostrăzii, a intrat pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune frontală cu un microbuz ce se deplasa spre Mako – relatează MTI, citată de Agerpres.
Accidentul s-a produs pe autostrada M43, Szeged – Mako, pe sensul de mers spre România, cele două autovehicule ieşind de pe carosabil şi răsturnându-se.
După cum a declarat pentru Răzvan Ciolca, consul la Consulatul General al României de la Szeged, în accident şi-au pierdut viaţa 14 români, printre care şi trei copii cu vârste între 7 şi 14 ani. De asemenea, un al 15-lea pasager al microbuzului se află în stare foarte gravă internat la Spitalul Universitar din Szeged, însă medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor lui de supravieţuire.
"Din datele preliminare consemnate de poliţiştii maghiari, rezultă că şoferul TIR-ului românesc a adormit la volan, a rupt parapeţii despărţitori ai sensurilor şi a lovit în plin microbuzul care se deplasa regulamentar", a menţionat consulul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS