15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateA dus la poliţie un portofel cu bani

A dus la poliţie un portofel cu bani

O tânără din Craiova, angajată la Salubritate, le-a predat ieri-dimineaţă poliţiştilor Secţiei 5 un portofel pe care l-a găsit în timp ce mătura şi în care era o sumă de bani egală cu salariul său pe o lună.
Brânduşa Oiţa, de 25 de ani, a intrat de serviciu ieri-dimineaţă, având de măturat strada Castanilor din cartierul George Enescu. În timp ce muncea, lângă o maşină parcată pe marginea străzii, tânăra a găsit un portofel în care se aflau suma de 604 lei, mai multe acte şi carduri. Când a văzut atâţia bani în portofel, ea a dat fuga la Secţia 5 şi le-a povestit poliţiştilor unde l-a găsit. Pentru că alături de bani erau şi actele persoanei care pierduse portofelul, poliţiştilor nu le-a luat prea mult să o găsească. Este vorba de o femeie de 30 de ani, şomeră, care locuieşte în cartierul George Enescu şi care îşi pierduse portofelul miercuri noapte, când a coborât din maşina cu care se întorsese de la ţară. Aceasta nici nu observase că îşi pierduse banii şi actele. Cei 600 de lei reprezentau şomajul ei pe luna octombrie. Femeia i-a mulţumit Brânduşei şi a precizat că „toţi ar trebui să îi ajutăm pe cei care fac bine“.
Brânduşa Oiţa a crescut la orfelinat, iar acum locuieşte într-un apartament închiriat de o fundaţie engleză. Este angajată la Salubritate de aproape şapte ani şi câştigă 600 de lei pe lună plus câteva bonuri de masă. Gestul i se pare unul normal, mai ales că este credincioasă. „Mă vede Dumnezeu dacă iau ce nu e al meu. Am serviciu la Salubritate, dar peste o lună nu ştiu ce o să fac, pentru că nu o să mai avem de lucru. Mă rog să am unde lucra în continuare“, a spus tânăra.
• Aldezir Ma rin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

49 COMENTARII