29.5 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal - Ştefan Stana: Dezafilierea Universităţii Craiova a fost corectă

Fotbal – Ştefan Stana: Dezafilierea Universităţii Craiova a fost corectă

Ştefan Stana, membru în Comitetul Executiv al FRF, a declarat, miercuri, la ieşirea de la DNA, că nu are nevoie de avocat şi că nu se teme de nimic, el apreciind că excluderea Universităţii Craiova a fost o măsură corectă, informează Mediafax. "Nu ne-au spus absolut nimic, ne-a dat scris, acum o să citesc şi eu. În mare parte ştiu despre ce este vorba, eu n-am nevoie de avocat. Atât timp cât am respectat statutele şi regulamentele FRF în vigoare, nu mi-e teamă de absolut nimic. Din punctul meu de vedere nu am făcut nicio greşeală şi a fost o măsură corectă dezafilierea Universităţii Craiova. Nu ştiu dacă este vorba de răzbunare, pentru că eu nici nu-l cunosc pe Mititelu. Preşedintele federaţiei nu a făcut presiuni. Eu oricum nu sunt un om care să răspundă la presiuni. Eu am fost portar şi de portari se feresc mulţi, că mai au reacţii de dilii. Sunt convins că Mircea Sandu nu a spus niciodată unui membru să voteze într-un fel sau altul", a declarat Stefan Stana.

Bobar: Nu regret decizia dată

Un alt membru al Comitetului Executiv, Cristian Bobar, a afirmat că trebuie să se prezinte din nou la DNA, pe 9 noiembrie: "Ni s-a adus la cunoştinţă cazul Mititelu, s-a amânat până pe data de 9. Avem voie să ne prezentăm şi cu un avocat. Din câte am înţeles, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru abuz în serviciu şi ce mai ştie toată lumea. O să mă consult şi eu cu un avocat şi o să spun că s-au respectat regulamentele. Până acum, ne-am consultat doar cu juriştii federaţiei. Nu regret decizia dată, dacă ar mai trebui s-o mai iau o dată, ar fi aceeaşi. Nu e plăcut să vii la DNA, mai ales că sâmbătă am nuntă. Cristi Borcea este naşul meu. Şi el mi-a zis să stau liniştit", a spus Bobar.

El a negat că ar fi existat presiuni pentru dezafilierea Universităţii Craiova şi a apreciat că Adrian Mititelu este o persoană care a făcut bani peste noapte: "Sunt patroni care cred că dacă se îmbogăţesc peste noapte, pot face ce vor ei. Dar mai trebuie să şi muncim".

Marian Rusen, Cornel Şfaiţer, Ştefan Stana şi Cristian Bobar au fost prezenţi, miercuri la sediul DNA. Avocatul lui Rusen a declarat că acesta a fost pus sub învinuire pentru abuz în serviciu şi în două săptămâni va fi rechemat pentru a da declaraţii şi a-şi susţine apărarea. Cornel Şfaiter a refuzat să facă vreo declaraţie la plecare.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, şi preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, alături de alţi oameni de fotbal, sunt urmăriţi penal, pentru abuz în serviciu. Dumitru Dragomir a confirmat că este citat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru 27 octombrie, împreună cu alţii, iar Mircea Sandu pentru 28 octombrie. Dragomir a afirmat, la Antena 3, că au fost reclamaţi de patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu. Alături de Sandu şi Dragomir, mai sunt cercetaţi opt membri ai Comitetului Executiv al FRF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII