17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal – Gaz Metan Severin, pedepsită de Dinamo

Fotbal – Gaz Metan Severin, pedepsită de Dinamo

Divizionara secundă Gaz Metan Severin a pierdut miercuri seară, scor 5-0 (2-0), la Bucureşti, în faţa liderului la zi din Liga I, Dinamo, într-un meci contând pentru optimile de finală ale Cupei României.

Gruparea olteană a început în forţă partida, reuşind să marcheze în minutul 11 prin Cosmin Vancea, care a primit o pasă excelentă, pe culoar, şi a strecurat mingea pe lângă Naumovski, dar „centralul“ Paul Unimatan a anulat, eronat, golul pe motiv de offside. Elevii lui Cosmin Bodea au avut de altfel o evoluţie foarte bună în prima jumătate de oră, irosind o mare ocazie de gol şi în minutul 27, tot prin Cosmin Vancea, atacantul severinenilor a scăpat singur cu portarul dinamoviştilor, dar şutul său a fost respins în corner.

Iritată de îndrăzneala celor de la Gaz Metan Severin, Dinamo a apăsat „acceleraţia“. „Câinii“ au deschis scorul prin Liviu Ganea (1-0, ’37), care a şutat din întoarcere la colţul scurt, mingea fiind deviată de unul dintre fundaşii olteni, iar Luchin a stabilit scorul primei reprize, profitând de ieşirea imprudentă dintre buturi a portarului Alexandru Iordan (2-0, ’41).

Apatici după pauză

Evoluţia bună a găzarilor din prima repriză nu s-a repetat şi în partea a doua. Trupa lui Cosmin Bodea nu a reuşit să mai pună în pericol poarta lui Naumovski, iar în faza defensivă severinenii n-au mai fost la fel de atenţi şi asta i-a costat scump. Liviu Ganea a mărit avantajul la trei goluri cu un şut sec la colţul lung (3-0, ’59), iar Ţucudean a făcut 4-0 în minutul 74, după o combinaţie cu Bakaj şi colegul său din atac. Cel care a „închis“ tabela a fost Georgian Păun, care a marcat cu ajutorul lui Ţucudean, acesta a deviat involuntar mingea, păcălindu-l pe Iordan (5-0, ’84).
 

Cupa României – optimi de finală

Dinamo – Gaz Metan Severin 5-0

Stadion „Dinamo“, spectatori: 200.

Au marcat: Liviu Ganea ’37, ’59, Luchin ’41, Ţucudean ’74, Păun ’84.

Dinamo: Naumovski – Scarlatache, Luchin, Grigore, Diabate (’76, Muşat) – Rus (’64, Bakaj), Pătraşcu, D. Stoica, M. Alexe (’55, Păun) – Ţucudean, L. Ganea. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Severin: Al. Iordan – Vigariu, P. Irimescu, Cruşoveanu, L. Rusu – I. Mitroi, Rioşanu, H. Moutinho, Coţan (’52, Al. Neacşa) – Trifu, C. Vancea (’78, Vârtic). Antrenor: Cosmin Bodea.

Cartonaşe galbene: Rioşanu ’24, Rusu ’69.

Au arbitrat: P. Unimatan – I. Popa, N. Megheşan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS