19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Bercea Mondial susţine că este "arestat politic"

Craiova: Bercea Mondial susţine că este „arestat politic”

Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, a declarat astăzi, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Craiova, care judecă recursul la decizia Tribunalului Olt de menţinere a măsurii arestării preventive, că nu este vinovat, considerându-se "arestat politic". Avocatul acestuia, Mariana Ştefan, a declarat că în momentul în care judecătorii nu îl vor mai judeca pe Bercea Mondial, ci pe justiţiabilul Anghel Sandu, atunci el va fi pus în libertate, pentru că nu există nici o probă în dosar care să-l incrimineze. Întrebată cum comentează afirmaţiile lui Bercea Mondial că este arestat politic, Mariana Ştefan a spus că atât timp cât nu există o probă în dosar care să îl incrimeze, pot exista speculaţii. 
Magistraţii Tribunalului Olt au decis pe 20 octombrie să prelungească măsura arestării preventive pentru Bercea Mondial şi au respins solicitarea avocaţilor lui Bercea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu obligarea de a nu părăsi localitatea. Sandu Anghel a fost arestat pe 20 februarie într-un dosar în care este cercetat pentru tentativă de omor, după ce şi-ar fi înjunghiat nepotul, pe Ionuţ Anghel, zis Mercedes. 
Bercea Mondial a cerut, în repetate rânduri, să fie eliberat sub control judiciar, dar prima dată când magistraţii au considerat că poate fi cercetat în libertate a fost la finele lunii august, când Tribunalul Olt a dat o sentinţă de înlocuire a măsurii arestării preventive cu interdicţia de a părăsi localitatea. Sandu Anghel a rămas în arest pentru că procurorii au făcut recurs la Curtea de Apel Craiova, iar demersul lor a fost admis de instanţa craioveană. Şi la termenul de judecată din septembrie magistraţii Tribunalului Olt au hotărât că Bercea Mondial poate fi cercetat în libertate, dar încă o dată Curtea de Apel Craiova a admis recursul formulat de procurori şi a rămas în arest. 
Sandu Anghel mai este cercetat în alte şase dosare penale, iar membrii familiei sale au fost cercetaţi de poliţiştii din judeţul Olt, în ultimii cinci ani, în aproximativ 120 de dosare penale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII