13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 180 de arme deţinute ilegal au fost confiscate de poliţie în urma unor controale în toată ţara

Peste 180 de arme deţinute ilegal au fost confiscate de poliţie în urma unor controale în toată ţara

Un număr de 189 de arme şi peste 7.000 de cartuşe deţinute ilegal au fost confiscate, în perioada 19 septembrie-14 octombrie, în urma unor controale ale poliţiştilor în toată ţara, informează NewsIn, citând un comunicat remis azi de Inspectorarul General al Poliţiei Române (IGPR). 
În perioada de derulare a acţiunii, poliţiştii structurilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase  au efectuat controale la persoanele care deţin arme pentru a verifica modul de păstrare şi folosire a acestora şi a muniţiilor.
În urma acţiunilor întreprinse, poliţişti au depistat 275 de infracţiuni, dintre care 66 pentru nerespectarea regimului armelor şi munițiilor, 122 pentru deţinerea sau portul de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept, 13 infracțiuni de uz de armă letală, fără drept, 15 infracțiuni de uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept, 10 infracțiuni de efectuarea fără drept a operațiunilor cu arme şi muniţii şi 49 infracțiuni de alte genuri(contrabandă calificată, braconaj cinegetic, trafic şi fabricare ilicită).
Ca urmare a infracţiunilor depistate,  au fost confiscate 189 de arme, din care 56 de arme letale, 133 de arme neletale şi 7.018 bucăţi de cartuşe de diferite tipuri şi calibre. Din totalul acestor arme, 24 au făcut obiectul traficului ilicit, iar patru arme letale şi neletale au fost ridicate de la membrii unor grupuri infracționale.
Pentru comiterea de infracţiuni au fost cercetate 200 de persoane.
De asemenea, derularea acţiunii a condus la aplicarea a 81 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 94.650 lei. Totodată, în urma neregulilor constatate, au fost dispuse 99 de sancțiuni complementare de suspendare şi anulare a dreptului de a deţine, purta şi folosi arme şi muniţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS