15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCapul Sfântului Apostol Andrei va fi adus mâine pentru a doua oară în România

Capul Sfântului Apostol Andrei va fi adus mâine pentru a doua oară în România

Capul Sfântului Apostol Andrei va fi adus, mâine dimineaţa, pentru a doua oară în România de către o delegaţie a Bisericii Ortodoxe din Grecia, cu prilejul sărbătorii Cuviosului Dimitrie cel Nou, informează NewsIn, citând un comunicat remis de Patriarhie.
Moaştele Sfântului Apostol Andrei vor ajunge mai întâi la Patriarhia Română, pentru a fi venerate de credincioşi până vineri, 28 octombrie, la ora 12.00.
Tot vineri, cu prilejul proclamării canonizării Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, capul Sfântului Apostol Andrei va fi dus în procesiune la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, unde va rămâne până la 29 octombrie.
Ulterior, Capul Sfântului Apostol Andrei va fi dus în Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia, unde va sta până la 31 octombrie, iar o zi mai târziu va fi transportat înapoi în Grecia.
Capul Sfântului Andrei, păstrat în insula Patras din Grecia, a fost adus pentru prima dată în România în 1996,  la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, cu prilejul prăznuirii Sfintei Cuvioase Parascheva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII