32.8 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScrimă - Ana Pascu: Obiectivul delegaţiei României este obţinerea unei medalii la CM din Italia

Scrimă – Ana Pascu: Obiectivul delegaţiei României este obţinerea unei medalii la CM din Italia

Preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, Ana Pascu, a declarat, miercuri, că obiectivul de performanţă al ţării noastre la Campionatele Mondiale de la Catania (Italia) este obţinerea unei medalii. ''Mă aştept la medalii, dar eu vreau să urcăm chiar pe prima treaptă a podiumului. Obiectivul ţării noastre este obţinerea unei medalii la Campionatele Mondiale de scrimă de la Catania'', a afirmat Ana Pascu, pentru Agerpres. ''Diferenţa de la dorinţă la realizare este de multe ori condiţionată de foarte mulţi factori, consideraţi de mulţi oameni nesemnificativi. În primul rând, trebuie să ne gândim cum se simt sportivii, apoi cine sunt arbitrii delegaţi, care este forma arbitrilor. Mai sunt elemente care ţin de ambient, care este temperatura, dacă este aer în sală. Noi am tras de multe ori în săli care nu aveau aer'', a mai spus Pascu.

Ana Pascu a precizat că întrecerile din Italia vor avea loc într-un complex sportiv, pe malul mării. ''Noi am făcut pregătire la munte, la Piatra Arsa, aşa cum ştiu că se face. Nu am putut duce sportivii la mare, acolo unde este o accentuată atmosferă de vacanţă'', a mai menţionat şefa FR de Scrimă.
Delegaţia României, care va pleca în Italia, vineri 7 octombrie, la ora 8,00, este formată din 14 sportivi: Bianca Pascu va evolua la sabie, Cristina Ghiţă la floretă, lotul feminin de spadă va fi compus din Ana Maria Brânză, Anca Măroiu, Simona Alexandru şi Loredana Dinu, Adrian Pop va evolua la spadă masculin, lotul masculin de floretă este format din Virgil Sălişcan, Radu Dărăban şi Alexandru Diaconu, iar cel masculin de sabie îi cuprinde pe Rareş Dumitrescu, Florin Zalomir, Cosmin Hâncianu şi Tiberiu Dolniceanu. Antrenorii din delegaţie sunt Romică Molea, Dan Podeanu şi Mihai Covaliu.
Conducătorul delegaţiei este Paul Novac, secretarul general al Federaţiei Române de Scrimă.
Campionatele Mondiale de scrimă va vor avea loc anul acesta la Catania, între 8 şi 16 octombrie, cu participarea a 700 de sportivi, reprezentând 100 de ţări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU