19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia ar putea solicita asistenţă financiară europeană pentru Cluj, după retragerea Nokia

România ar putea solicita asistenţă financiară europeană pentru Cluj, după retragerea Nokia

Guvernul român ia în calcul solicitarea asistenţei financiare europene din fondul de ajustare la globalizare prin care angajaţii ce vor fi disponibilizaţi de către compania Nokia ar putea primi susţinere pentru reinserţia profesională şi socială.
"Am mandatat-o pe Sulfina Barbu pentru a discuta la Cluj cu Agenţia Judeţeană de Ocupare şi Formare Profesională, cu patronatele şi sindicatele din Cluj, inclusiv cu cei de la Nokia, condiţiile de accesare a fondului european de ajustare la globalizare. Spun asta pentru că avem nevoie de o cofinanţare de 35% şi obiectivul Guvernului este să obţinem bani europeni pentru susţinerea angajaţilor de la Nokia", a declarat Emil Boc, la finele şedinţei de Guvern de azi, potrivit NewsIn.
Ministrul Muncii, Sulfina Barbu va prezenta săptămâna viitoare şansele de realizarea a acestui obiectiv de compensare a efectelor retragerii Nokia din România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII