11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIsărescu: Soluţiile care par simple pot eşua

Isărescu: Soluţiile care par simple pot eşua

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat ieri că soluţiile care par simple, cum ar fi scăderea contribuţiilor sociale pentru a avea creştere economică sau majorarea cheltuielilor bugetare, sunt lucruri care pot să eşueze după primele şase luni. „Soluţiile care par simple, cum ar fi: contribuţiile sociale trebuie scăzute ca să avem creştere economică, impozitele trebuie să fie scăzute, cheltuielile bugetare trebuie majorate, la a doua rundă de judecăţi constaţi că sunt lucruri care pot să eşueze după primele şase luni“, a spus Mugur Isărescu, în cadrul România Financial Forum 2011.
El a mai declarat că este nevoie de o prioritizare a investiţiilor. „Avem 5% din PIB pentru investiţii publice. Extrem de mult. Vorbeam cu cineva la o dezbatere şi ministrul de finanţe spunea că avem 40.000 de investiţii publice neterminate.
Hai să le prioritizăm: Aşa este, dar reducerea lor ca soluţie pentru a acoperi reducerea CAS, care ar împinge creşterea economică în sectorul privat, înseamnă o dificultate în plus în a le prioritiza. Orice investiţie neterminată este o resursă imobilizată. O ţară se dezvoltă sau îşi creşte nivelul de trai pe măsură ce-şi mobilizează resursele, nu le imobilizează… Prioritizarea investiţiilor este esenţială, dar hai să vedem cum putem să o facem şi ce înseamnă când ai 40.000 de proiecte nefinalizate“, a precizat Isărescu.
• Hotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII