19.5 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremiul Nobel pentru medicină recompensează munca în domeniul imunologiei

Premiul Nobel pentru medicină recompensează munca în domeniul imunologiei

Premiul Nobel în domeniul medicinei şi fiziologiei a fost acordat anul acesta oamenilor de ştiinţă Bruce Beutler (SUA), Jules Hoffmann (Luxemburg) şi Ralph Steinman (Canada) pentru descoperirile făcute în domeniul imunologiei, a anunţat Comitetul Nobel de la Stockholm.
Jumătate din premiu revine cercetătorilor Bruce A. Beutler şi Jules A. Hoffmann "pentru descoperirile lor în privinţa activării imunităţii native", iar cealaltă jumătate a premiului de 10 milioane de coroane suedeze (aproape 1,5 milioane de dolari) îi revine lui Ralph M. Steinman "pentru descoperirea celulei dendritice şi a rolului ei în imunitatea adaptivă".
Anul trecut, premiul Nobel pentru medicină i-a fost acordat omului de ştiinţă britanic Robert Edwards, cel care a pus la punct fertilizarea in vitro. Eforturile sale din anii '50, '60 şi '70 au dus la naşterea primului "copil în eprubetă", în iulie 1978, iar Comitetul Nobel a apreciat că eforturile sale au făcut posibilă tratarea infertilităţii, o problemă ce afectează 10% din cuplurile din lume. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU