15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate Consiliul Concurenţei: Avem în desfăşurare de trei ori mai multe anchete decât în 2009

Consiliul Concurenţei: Avem în desfăşurare de trei ori mai multe anchete decât în 2009

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat că în prezent autoritatea are în desfăşurare de peste trei ori mai multe investigaţii decât în 2009 şi că vrea să le finalizeze pe cele mai vechi de trei ani.
"Văd că în continuare deschidem mai multe anchete decât finalizăm. Eu mă raportez acum la perioda ultimilor ani, de când mă aflu la conducerea Consiliului Concurenţei. Faţă de 2009, când erau în desfăşurare 23 de investigaţii, am ajuns în prezent la 77 de investigaţii. Sunt de trei ori şi jumătate mai multe investigaţii. Chiar dacă multe sunt anchete pe pieţe locale, unde noi nu făceam înainte", a spus Bogdan Chiriţoiu, citat de NewsIn.
Concurenţa îşi propune totodată ca până la sfârşitul anului să finalizeze toate anchetele mai vechi de trei ani.Consiliul Concurenţei are în curs de desfăşurare 77 de investigaţii, din care în acest an au fost declanşate 22, iar anul trecut a demarat 23 de investigaţii. Valoarea amenzilor aplicate până la  sfârşitul lunii septembrie este 289.277.393 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS