5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitale informatizate cu fonduri UE

Spitale informatizate cu fonduri UE

Cele trei spitale din subordinea municipalităţii au solicitat Consiliului Local Craiova asigurarea cofinanţării pentru proiecte de informatizare cu fonduri europene. Solicitarea fondurilor pentru cofinanţare va fi luată în dezbatere de consilierii municipali în şedinţa extraordinară de vineri a consiliului local.
Spitalul Clinic Municipal „Filantropia“, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş“ şi Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie, toate din Craiova, au depus proiecte de finanţare europeană pentru realizarea unor aplicaţii informatice tip „e-sănătate“. Concret, cele trei spitale intenţionează să se doteze cu calculatoare performante şi softurile aferente, în vederea creării unor baze de date care să includă atât informaţiile despre pacienţi, cât şi resursele spitalului. Vor fi informatizate următoarele activităţi: gestiunea financiar-contabilă, gestiunea mijloacelor fixe şi a obiectelor de inventar, gestiunea produselor farmaceutice, dar şi fişa electronică a pacientului.
Pentru „Filantropia“, valoarea totală a proiectului este de 1.600.092,42 lei fără TVA, din care valoarea eligibilă este de 1.599.525,46 lei.
În cazul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş“, valoarea este de 1.959.355,00 lei, inclusiv TVA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII