17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSprintul „renilor“, în Parcul Tineretului

Sprintul „renilor“, în Parcul Tineretului

Frigul nu i-a împiedicat pe aproximativ 60 de craioveni să fie prezenţi ieri, în parcul din lunca Jiului, pentru a participa la competiţia „Cel mai rapid ren din Parcul Tineretului“. La start s-au aliniat atât copii de numai opt ani, dar şi adulţi trecuţi de 40 de ani. Cei mai mulţi dintre „reni“ au fost din rândul tinerilor sportivi de performanţă din Bănie şi, din păcate, au fost prea puţini craioveni dornici de mişcare. „Este al doilea an când, împreună cu Primăria Craiova, de  Sărbătorile de iarnă, organizăm o astfel de competiţie care se adresează tuturor iubitorilor de sport. Sunt prezenţi la start vreo 50-60 de oameni, cei mai mulţi dintre ei tineri. Ne-am fi dorit să fie mult mai mulţi, poate că şi frigul a fost o piedică“, a precizat Cătălin Ionescu, preşedintele Clubului Sportiv Gordas Craiova.
Participanţii au avut de parcurs o distanţă de 1.000 de metri pe aleile pline de zăpadă ale parcului. Primele la start au fost fetele, urmate de băieţi. Cel mai tânăr participant a fost Mihai Mirescu, un băieţel de opt ani, de la Colegiul Naţional „Elena Cuza“, pentru care această competiţie inedită a fost mai degrabă o distracţie, o plăcere. Decan de vârstă a fost Rodica Dicu, de 42 de ani, singurul cetăţean „de rând“ care a considerat că după mesele copioase este binevenită o gură de aer şi un sprint de voie.
Cei mai rapizi „reni“ din grupa fetelor s-au dovedit Flori Pierdevară, prima clasată, urmată de Ionela Dincă şi Cristina Marinescu. La băieţi, câştigătorii competiţiei au fost Andrei Ştefana, student la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, urmat de Ştefan Bănicioiu şi Aurel Rotaru. Câştigătorii au primit drept recompensă o medalie, o diplomă, o invitaţie la filarmonică şi cadouri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS