30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul purtător de cuvânt al Tribunalului Olt, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Fostul purtător de cuvânt al Tribunalului Olt, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus astăzi trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Dumitru Ovidiu Florin, fost purtător de cuvânt al Tribunalului Olt, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În perioada octombrie – decembrie 2010, inculpatul Dumitru Ovidiu – Florin a pretins de la un denunţător suma de 15.000 euro, pe care a primit-o în trei tranşe, în scopul de a o remite ulterior directorului Institutului Naţional al Magistraturii (INM). Dumitru Ovidiu Florin a susţinut în mod fals că este procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti, a lăsat să se înţeleagă că are influenţă asupra directorului INM şi îl poate determina să faciliteze admiterea în magistratură a denunţătorului prin promovarea în mod fraudulos a examenului organizat de INM în anul 2011.
În ziua de 23 decembrie 2010, inculpatul Dumitru Ovidiu Florin a fost prins în flagrant delict în timp ce primea de la denunţător suma de 5000 euro, pretinsă anterior.
La data de 24 decembrie 2010, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a inculpatului Dumitru Ovidiu-Florin pe o perioadă de 29 de zile.
Suma de bani pretinsă şi primită a fost restituită integral denunţătorului, informează DNA printr-un comunicat de presă.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS