17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate50.000 de lei pentru bisericile gorjene

50.000 de lei pentru bisericile gorjene

Consiliul Judeţean Gorj a alocat suma de 50.000 de lei pentru nouă unităţi de cult din judeţul Gorj, biserici care au nevoie de aceşti bani pentru diverse lucrări de restaurare.
Nouă unităţi de cult din judeţul Gorj au primit 50.000 de lei pentru ducerea la bun sfârşit a unor lucrări de restaurare. Consilierii judeţeni au aprobat repartizarea sumei prevăzute în bugetul propriu general al judeţului Gorj. Mănăstirea Icoana din comuna Crasna a primit suma de 15.000 de lei, câte 5.000 de lei au primit fiecare dintre următoarele locaşe de cult: Mănăstirea Sfânta Treime Strâmba Jiu din oraşul Turceni, Biserica Plopu de la Hurezani, Mănăstirea Polovragi, Mănăstirea Dealu Mare de la Borăscu, şi două parohii din Târgu Jiu. Suma de 2.500 de lei fiecare a fost alocată Bisericii Bobu din comuna gorjeană Scoarţa şi Bisericii Naşterii Domnului din Negoieşti, comuna Prigoria.
Ion Călinoiu, preşedintele CJ Gorj, a declarat că, în modelul său social şi comunitar, consiliul a acordat mereu un rol deosebit Bisericii, pe care a sprijinit-o financiar. Biserica este un pilon al solidarităţii naţionale şi acţiunea ei trebuie să sporească şi în judeţul Gorj. „În activitatea sa, CJ Gorj va sprijini demersurile unităţilor bisericeşti pentru realizarea unor obiective care contribuie la dezvoltarea vieţii cultural-spirituale din Gorj. Dintotdeauna Biserica a fost printre instituţiile în care românii au avut încredere. Sunt de părere că este necesar ca locaşurile de cult să fie mereu deschise, întreţinute, conservate corespunzător. Toate bisericile cărora le-am alocat bani necesită lucrări pentru a evita degradarea lor şi pentru a le menţine în funcţiune. Suntem judeţul cu cele mai multe mănăstiri din Oltenia, ne mândrim cu bogăţiile pe care le avem în acest domeniu, al locaşurilor de cult, de aceea trebuie să avem grijă de ele“, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele CJ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII