15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞapte doljeni, trimişi în judecată pentru trafic de persoane pe filiera Grecia

Şapte doljeni, trimişi în judecată pentru trafic de persoane pe filiera Grecia

Şapte doljeni au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT, după ce au recrutat peste 20 de persoane din Băileşti şi Bucureşti pe care le-au trimis la muncă în Grecia, unde le-au exploatat timp de mai multe luni, informează DIICOT, printr-un comunicat de presă.
Potrivit DIICOT, Marioara Măceşanu, Flocea Măceşanu, Marius Sorin Măceşanu, Mădălin Loredan Făget, Liliana Dinu, Florentina Pană şi Ovidiu Oprea Măceşanu au constituit, aderat sau sprijinit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunii de trafic de persoane în forma exploatării prin muncă în Grecia.
Cei şapte au recrutat 23 de victime, din zona Băileşti, judeţul Dolj, dar şi din Bucureşti, direct ori prin intermediul unor anunţuri publicitare postate pe internet ori pe un canal de televiziune local din Băileşti, sub promisiunea falsă a unui loc de muncă bine retribuit în Grecia, în agricultură.
Promisiunile false vizau lipsa oricărui comision pentru oferta de muncă, asigurarea unui loc de muncă bine remunerat, respectiv cu 25 de euro/zi de muncă sau 750 de euro pe lună, transport pe ruta România-Grecia, contra sumei de 250 de euro, condiţii decente de cazare şi masă contra unei sume de 60 de euro lunar.
Membrii grupării  au transportat victimele în localitatea Ira, provincia Argos din Grecia, unde prin constrângere, ameninţare ori violenţă, le-au exploatat, prin impunerea unui regim de muncă necorespunzător. Victimelor li se reţineau actele de identitate şi erau remunerate cu sume derizorii, care nu le permiteau să se întreţină şi să plătească sumele datorate membrilor grupării. Membrii reţelei au procedat la exploatarea victimelor în perioada mai – septembrie 2009, obţinând importante sume de bani, care ulterior au fost confiscate. Cei şapte vor fi judecaţo de magistraţii Tribunalului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS