9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGarda Financiară şi Vama trec în subordinea ANAF

Garda Financiară şi Vama trec în subordinea ANAF

Autoritatea Naţională a Vămilor (ANV) şi Garda Financiară vor fi desfiinţate şi vor funcţiona ca structuri în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), fiind conduse de câte un vicepreşedinte cu rang de subsecretar de stat, se arată într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă postat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP). În cazul în care ordonanţa va fi aprobată, vor fi înfiinţate opt direcţii de administrare fiscală regionale, ca structuri teritoriale ale ANAF.
În prima etapă a restructurării, Autoritatea Naţională a Vămilor şi Garda Financiară îşi vor pierde personalitatea juridică şi vor deveni departamente în cadrul ANAF.
Desfiinţarea şi reorganizarea Autorităţii Naţionale a Vămilor se va face prin preluarea activităţii aparatului central al ANV şi a birourilor vamale de frontieră şi de interior de către ANAF, şi prin preluarea activităţii direcţiilor regionale pentru accize şi operaţiuni vamale şi a direcţiilor judeţene şi a municipiului Bucureşt pentru accize şi operaţuni vamale din cadrul ANV, cu excepţa birourilor vamale de frontieră şi de interior de către direcţiile de administrare fiscală judeţene şi a municipiului Bucureşti.
Desfiinţarea Gărzii Financiare se va face prin preluarea activităţii Comisariatului General al Gărzii Financiare de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi prin preluarea activităţii secţiilor judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Gărzii Financiare de către direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti.
Direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti vor deveni direcţii de administrare fiscală judeţene şi a municipiului Bucureşti după preluarea activităţii direcţiilor regionale pentru accize şi operaţiuni vamale şi a direcţiilor judeţene şi a municipiului Bucureşti pentru accize şi operaţiuni vamale din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, cu excepţia birourilor vamale de frontieră şi de interior, şi a activităţii secţiilor judeţene şi a municipiului Bucureşti ale Gărzii Financiare.
În cea de-a doua etapă vor fi înfiinţate opt direcţii de administrare fiscală regionale corespunzătoare regiunilor de dezvoltare. Direcţiile de administrare fiscală regionale vor fi servicii publice deconcentrate, cu personalitate juridică, în subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, ce se vor înfiinţa în termen de 12 luni de la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă.

Dragoş Comache HotNews.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII