15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRevelion între poliţii

Revelion între poliţii

Poliţia Comunitară Craiova îşi dă obştescul sfârşit pe 31 decembrie 2010, pentru a se reîncarna la 1 ianuarie 2011 în Poliţia Locală.

După cinci ani de existenţă, Poliţia Comunitară Craiova se reorganizează, activitatea de asigurare a ordinii publice în sarcina administraţiei locale urmând să fie preluată de o nouă structură, Poliţia Locală. Aceasta ar trebui să deţină competenţe pe linie de ordine publică şi paza bunurilor, circulaţie rutieră, disciplina în construcţii şi afişaj stradal, comerţ, protecţia mediului şi evidenţa persoanei, precum şi altele izvorâte din reglementările în vigoare cu cadru general. Decizia de reorganizare este atributul consiliului local, care va avea un proiect pe masa de lucru în şedinţa ordinară din 23 decembrie. Teoretic, Poliţia Comunitară n-ar mai trebui să fiinţeze după 31 decembrie 2010, practic, însă, aceasta va funcţiona sub denumirea Poliţia Locală până când guvernul va emite normele de organizare a Poliţiei Locale.
„Poliţia Locală se înfiinţează ca efect al legii de la 1 ianuarie 2011, însă modul de organizare, structura, statul de funcţii, numărul de posturi, categoriile de personal, preluarea unor posturi din aparatul de specialitate al primarului, vorbind aici de disciplina în construcţii şi de controlul comercial, se vor stabili numai după apariţia unui regulament-cadru emis de guvern. Până atunci, Poliţia Locală va funcţiona după structura actualei poliţii comunitare, la care vom adăuga noile sarcini prevăzute de lege“, a spus directorul Poliţiei Comunitare Craiova, Octavian Mateescu.

Comisie de ordine publică

Tot prin legea de înfiinţare a poliţiilor locale s-a stabilit că acestea nu pot funcţiona la capacitate maximă decât dacă la nivel local există şi o comisie de ordine publică. La Craiova se propune constituirea unui astfel de organism format din şapte membri: viceprimarul Mărincă Dincă, şeful poliţiei teritoriale, secretarul Craiovei, directorul Poliţiei Locale şi trei consilieri municipali. Această comisie va trebui să avizeze regulamentul de organizare şi funcţionare a Poliţiei Locale, să elaboreze un plan de acţiune pentru asigurarea ordinii publice şi a siguranţei în Craiova, să analizeze periodic activitatea poliţiei şi să facă propuneri pentru soluţionarea deficienţelor etc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII