13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRazii şi dosare penale

Razii şi dosare penale

Poliţiştii şi jandarmii doljeni au organizat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o razie în judeţul Dolj, în urma căreia au fost date aproape 200 de amenzi şi au fost întocmite mai multe dosare penale. Unul dintre cei care s-au ales cu dosar penal este un consilier local din Filiaşi, care a fost prins conducând un BMW neînmatriculat.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj şi-a scos în stradă poliţiştii, în noaptea de sâmbătă spre duminică, motivul declarat fiind combaterea infracţiunilor stradale, a faptelor comise cu violenţă şi a celor prin care se pune în pericol siguranţa traficului rutier.
În cele patru ore cât a durat razia, între orele 22.00 – 2.00, aproape 200 de poliţişti de la ordine publică, rutieră, investigaţii criminale sau investigarea fraudelor, dar şi 70 de jandarmi au acţionat în zece zone din judeţul Dolj, fiind constituite 33 de filtre rutiere. Oamenii legii au făcut controale la 128 de societăţi comerciale, în 132 de baruri şi discoteci şi au efectuat două percheziţii domiciliare. În total au fost oprite în trafic şi controlate 710 autovehicule, iar alte aproximativ 1.500 de persoane au fost legitimate. Dintre acestea, 522 au fost controlate sumar de arme albe, 41 de persoane fiind conduse la poliţie pentru cercetări şi amprentare.
În cele şase ore, poliţiştii şi jandarmii au constatat 11 fapte penale pentru care au întocmit acte pentru începerea urmăririi penale. Au mai fost constatate 193 de contravenţii pentru care oamenii legii au dat amenzi în valoare de 33.540 de lei.
De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 3.185 de lei, iar poliţiştii de la Rutieră au retras opt certificate de înmatriculare şi reţinut 11 permise de conducere.

Dosar penal pentru un consilier local

Unul dintre doljenii care s-au ales cu dosar penal în urma raziei făcute de poliţişti este Florin Ganea, de 27 de ani, consilier local din partea PSD la Filiaşi, ginerele interpretului de muzică populară Constantin Enceanu.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, consilierul local, care conducea un BMW, a fost oprit de poliţiştii din Filiaşi sâmbătă noapte, pe bulevardul Racoţeanu din localitate. Şoferului i-au fost verificate actele, iar poliţiştii au constatat că perioada de valabilitate a autorizaţiei de circulaţie a maşinii era expirată, autoturismul fiind neînmatriculat în circulaţie. Deşi a făcut scandal, Ganea nu a scăpat de dosar. IPJ Dolj a comunicat că „pe numele conducătorului auto au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autoturism neînmatriculat pe drumurile publice“.
Tot în cadrul raziei de sâmbătă noapte, un tânăr din Craiova care conducea sub influenţa băuturilor alcoolice şi-a avariat maşina încercând să evite un filtru al poliţiştilor.
Astfel, sâmbătă noaptea, în jurul orei 23.30, un echipaj format din poliţişti de la Secţia 5 şi jandarmi a observat un VW Passat al cărui şofer a oprit brusc la vederea oamenilor legii. După ce a oprit, şoferul a dat înapoi, însă a intrat într-un stâlp al reţelei de iluminat public. Oamenii legii l-au reţinut pe tânărul care se afla la volan şi au stabilit că se numeşte Ionuţ Dragu, de 26 de ani, din Craiova. Poliţiştii au aflat de ce tânărul încercase să îi evite: fiind testat cu aparatul alcooltest, s-a constatat că băuse înainte de a se urca la volan, aparatul indicând o alcoolemie de 0,48 mg/l în aerul expirat. Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

Recordul săptămânii

Cea mai mare alcoolemie a unui şofer înregistrată la sfârşitul săptămânii trecute de poliţişti a fost de 0,85mg/l alcool pur în aerul expirat. Florian Meşteru, de 29 de ani, din Filiaşi, a fost depistat în timp ce conducea un VW Golf, deşi băuse şi nu avea permis de conducere. Şi el s-a ales cu un dosar penal pentru conducere fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

43 COMENTARII