13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParcările Craiovei, la „sterilizare“

Parcările Craiovei, la „sterilizare“

Primăria Craiova a demarat o nouă ofensivă de curăţare a parcărilor de maşini care nu mai sunt utilizate ori sunt expuse la vânzare pe domeniul public. Consilierul municipal craiovean Nicolae Pîrvuleasa spune că foarte multe parcări sunt ocupate de „cadavre“ de maşini, de autoturisme la care se lucrează şi de maşini scoase la vânzare şi că ar trebui cooptaţi într-o campanie de identificare inclusiv reprezentanţii asociaţiilor de proprietari.
„Nu ştiu în ce măsură preşedinţii de asociaţii de locatari sunt puşi la treabă sau cine-i verifică, cine-i controlează… Am văzut că au alte preocupări, nu ştiu cum să-şi dea prime din banii de chirie plătiţi de oameni, numai de ceea ce trebuie făcut în jurul blocurilor nu se ocupă. Cred că executivul ar trebui să iniţieze la nivel de municipiu o acţiune, şi cu aceşti preşedinţi de asociaţii, de depistare a acestor cadavre de maşini şi aşa s-ar elibera multe locuri de parcare“, a spus Pîrvuleasa.
„Am discutat deja cu domnul director adjunct al Direcţiei servicii publice pentru a începe o campanie de acest tip, pentru că am constatat chiar aici, în apropiere de Casa Albă (centrul Craiovei – n.r.), că sunt două maşini care par a fi părăsite, deşi au număr de înmatriculare. Şi numai după felul în care arată îţi dai seama că maşinile nu au mai fost în circulaţie de două-trei luni“, a spus viceprimarul craiovean Mărinică Dincă.
Maşinile depistate într-una dintre situaţiile menţionate – inutilizare, expunere vânzare – vor fi ridicate din parcare şi duse la depoul Regiei Autonome de Tansport Craiova din cartierul 1 Mai. Pe lângă taxa de recuperare de 300 de lei, deţinătorii maşinilor scoase la vânzare riscă şi amendă pentru comerţ ilegal pe domeniul public – între 500 şi 1.500 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

31 COMENTARII