17 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMircea Geoană a fost suspendat din partid pentru şase luni

Mircea Geoană a fost suspendat din partid pentru şase luni

Mircea Geoană a fost suspendat din partid pentru şase luni, după ce iniţial preşedintele PSD, Victor Ponta, a spus că va fi voarba despre un simplu avertisment. Mircea Geoană a fost suspendat şase luni din PSD, fără a i se retrage sprijinul politic pentru funcţia de la Senat.
"Asta am votat, suspendarea din partid pe şase luni. Nu s-a decis şi revocarea din funcţia de la Senat. Existau trei variante, retragerea sprijinului politic de la Senat – şi asta nimeni nu a propus-o şi nu am vrut aşa ceva – sau excluderea. S-a votat suspendarea pe 6 luni, funcţia de la Senat rămâne a PSD şi dl Geoană are în continuare sprijinul nostru. Am luat o decizie, un avertisment foarte clar, o sancţiune pentru dl Geoană. Sunt convins că în perioada următoare, dl Geoană va avea ocazia să ne demonstreze că vrea să rămână în echipa PSD. Dacă va face altfel, responsabilitatea îi va aparţine. Pentru mine, acest subiect este un subiect închis, ca şi pentru PSD. Pot să spun că regret că am ajuns în această situaţie, dar era important ca astăzi să punem capăt acestui subiect artificial. Este o sancţiune prevăzută de Statut. O să vă prezentăm decizia, imediat ce o redactăm. Din punctul meu de vedere, sancţiunea este un semnal foarte clar pe care recunosc că îmi doresc ca dl Geoană să-l înţeleagă în mod corect", a spus iniţial preşedintele PSD.
Fără să dea impresia că este afectat de decizia PSD, Mircea Geoană a declarat că, din punctul său de vedere, suspendarea nu respectă statutul partidului, astfel că este, în continuare, membru al Partidului Social Democrat. "Eu rămân un membru al acestui partid, indiferent de lupta politică. Trebuie să spun că aş fi preferat ca cei din conducere, care au votat împotriva mea, să fie alături de mine în lupta împotriva adversarului comun (opoziţia n.r.). Dreptul la libera opinie în partid trebuie să rămână necenzurat ", a spus Mircea Geoană.
Supărarea social-democraţilor a fost declanşată de recentele  declaraţii ale lui Mircea Geoană, care a afirmat, printre altele, pe blogul personal, că Victor Ponta l-a sfătuit să mintă în confruntarea electorală cu Traian Băsescu, din 2009.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII