22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBulgaria şi Grecia pledează pentru o aderare a Serbiei la UE în 2014

Bulgaria şi Grecia pledează pentru o aderare a Serbiei la UE în 2014

Miniştrii de externe ai Bulgariei, Greciei şi Serbiei au avut ieri, la Sofia, o întâlnire trilaterală în cursul căreia şi-au exprimat angajamentul ferm faţă de integrarea europeană a Balcanilor de Vest, şi şi-au exprimat speranţa că Belgradul va adera la UE în 2018, relatează Sofia News Agency. La aceste negocieri, cei trei şefi ai diplomaţiei au adoptat o declaraţie comună în care şi-au exprimat dorinţa ca, până în 2014, să fie adoptate programe clare privind aderarea la UE a tuturor ţărilor din Balcanii de Vest.
Ministrul elen de externe, Dimitris Droutsas, a declarat că ţara sa vrea să organizeze un al doilea summit de la Salonic în timpul preşedinţiei sale la UE, din 2014.
Droutsas a apreciat că Serbia ar putea adera în 2018, când Bulgaria va asigura preşedinţia UE şi când se împlinesc 100 de ani de la sfârşitul Primului Război Mondial.
Ministrul bulgar de externe, Nikolai Mladenov, a fost de acord cu el şi a subliniat că toate ţările din regiune trebuie să îşi unească eforturile pentru pace şi stabilitate.
La rândul său, ministrul sârb de externe Vuk Jeremici a reafirmat că aderarea la UE este o prioritate strategică pentru ţara sa. El şi-a exprimat speranţa că negocierile în acest sens vor începe în 2011.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII