15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCopilul mort în Târgul Romaneşti a fost devorat de câini

Copilul mort în Târgul Romaneşti a fost devorat de câini

Poliţiştii doljeni au primit, săptămâna acesta, raportul medico-legal în cazul copilului de doi ani şi jumătate găsit mort în aprilie, lângă un tomberon de gunoi din incinta fostului Târg Romaneşti din Craiova. Raportul întocmit de medicii legişti la mai bine de opt luni de la decesul băieţelului arată că moartea acestuia a fost violentă şi a survenit în urma multiplelor leziuni provocate de muşcături de câini.
Marţi, 6 aprilie, poliţiştii doljeni au fost sesizaţi prin 112, despre faptul că un băieţel de doi ani şi jumătate, pe nume Cătălin, a dispărut din baraca în care locuia împreună cu părinţii săi, situată în incinta Târgului Romaneşti. Apelul prin 112 fusese făcut de Constanţa Lăutaru, de 44 de ani, mama copilului. Mai multe echipaje de poliţie s-au dus în târgul de săptămână şi, împreună cu agenţii de pază ai târgului, dar şi cu părinţii şi rudele copilului au început căutarea acestuia. În scurt timp, oamenii legii au descoperit cadavrul băiatului într-o baltă de sânge, la aproximativ 100 de metri de baraca în care locuia, lângă un tomberon de gunoi din incinta târgului. Corpul copilului avea multiple leziuni şi escoriaţii, provocate, cel mai probabil, de câinii fără stăpân din târg.
Ulterior, cercetările în acest caz au fost preluate de poliţiştii Secţiei 2 Craiova, care au întocmit un dosar penal. Reprezentanţii IPJ Dolj au comunicat atunci că mama copilului, Constanţa Lăutaru, este cercetată pentru comiterea infracţiunii de punere în primejdie a unei persoane aflate în imposibilitatea de a se îngriji.
Poliţiştii au încheiat destul de repede cercetările în acest caz, însă nu au putut înainta dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova fără raportul medico-legal, care a fost gata tocmai săptămâna aceasta. Actul întocmit de medicii legişti arată că primele cercetări ale poliţiştilor au fost corecte, copilul decedând din cauza multiplelor muşcături provocate de câini.
De asemenea, poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au mai comunicat că, pe parcursul anchetei, nu au „rezultat aspecte care puteau constitui o faptă penală în cazul mamei copilului“, adică s-a constatat că a fost mai degrabă un accident şi nu din cauza neglijenţei Constanţei Lăutaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

46 COMENTARII