10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate20.000 de lei pentru astuparea gropii de pe podul Olt

20.000 de lei pentru astuparea gropii de pe podul Olt

Groapa de pe podul Olt a scos din buzunarul Ministerului Transportului aproximativ 20.000 de lei. Firma General Trust din Piteşti a încasat aproximativ 20.000 de lei de la Ministerul Transporturilor pentru a executa lucrarea de pe podul Jiu.
Muncitorii au lucrat ieri câteva ore pentru remedierea problemelor. „Iniţial, groapa avea diametrul de aproximativ 60 de centimetri, dar după decopertare, pentru a se ajunge la betonul stabil şi armătura acesteia, diametrul era de 1,5 metri“, a explicat Vali Gorunescu, şefa Secţiei de Drumuri Naţionale (SDN) Olt. Deşi groapa a fost astupată, Gorunescu a precizat că pe anumite porţiuni de pe pod, asfaltul s-a lăsat şi au apărut alte fisuri. „S-ar putea să mai apară şi alte probleme, dar le vom rezolva cum am rezolvat-o şi pe aceasta. Le vom încadra în categoria lucrărilor accidentale“, a mai precizat şefa SDN Olt.
Traficul rutier a fost oprit pe pod ieri, între orele 10.00 şi 17.00, iar de astăzi, după ora 16.00, se va putea circula pe ambele sensuri.

Se doreşte reabilitarea totală

Reprezentanţii SDN Olt au cerut Direcţiei din Craiova efectuarea unui studiu de fezabilitate şi a unei expertize. Potrivit şefei SDN Olt, şi în 2005 a mai fost cerută reabilitarea totală a podului, dar, din lipsă de fonduri, lucrarea nu s-a putut efectua. „Am solicitat efectuarea unui studiu de fezabilitate şi a unei expertize pentru reabilitarea totală a podului, urmând ca anul viitor să se propună la Bucureşti, la Administraţie şi la Ministerul Transporturilor, alocarea fondurilor necesare în acest sens. Reabilitarea totală a podului ar presupune înlocuirea dalei de beton şi a căii de rulare şi vopsirea suprastructurii metalice. Partea de rezistenţă nu este afectată“, a mai declarat Vali Gorunescu.
Ultima reabilitare totală a podului a avut loc în anul 1985, iar garanţia lucrărilor este de 100 de ani. Podul Olt are o lungime de 425 de metri şi este al doilea ca importanţă din ţară după cel de la Calafat. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU