15.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞanse mici de angajare şi în 2011

Şanse mici de angajare şi în 2011

Deşi există o tendinţă de scădere a ratei şomajului, şansele de angajare pe piaţa forţei de muncă se menţin scăzute. Potrivit ultimului studiu Manpower privind „Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă“, piaţa muncii va întâmpina dificultăţi şi în primele trei luni ale anului următor. Astfel, persoanele aflate în căutarea unui job vor avea puţine oportunităţi. Doar angajatorii din trei dintre cele zece sectoare analizate anticipează creşteri ale activităţii de angajare. Cele mai puternice intenţii de angajare vin din sectorul Comerţ cu ridicata şi cu amănuntul. De cealaltă parte, angajatorii din sectoarele Industrie prelucrătoare şi Finanţe, Asigurări şi Servicii de afaceri manifestă un optimism prudent în ceea ce priveşte previziunea de angajare.
Totuşi, există şi veşti bune. „Un semnal vizibil privind stabilizarea pieţei muncii este dat de faptul că 62% dintre angajatori afirmă că vor să-şi păstreze personalul actual, iar 15% manifestă intenţii de angajare“, a afirmat Eliza Nechifor, Coordonator Marketing & Comunicare al Manpower România. Cu toate acestea, dată fiind şi stagnarea activităţii din perioada Sărbătorilor de iarnă, 17% dintre angajatori dau semne că îşi vor reduce personalul în trimestrul următor.

Perioadă propice pentru recalificare

În ceea ce priveşte persoanele aflate în căutarea unui job, este interesant de subliniat că, în ciuda numărului limitat de poziţii disponibile pe piaţa muncii din România, angajatorii încă întâmpină dificultăţi în a găsi candidaţii potriviţi care să-i ajute în mod eficient în atingerea obiectivelor de business. „Cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă au oportunitatea să identifice competenţele specifice căutate de angajatori şi să se recalifice sau să se specializeze în funcţie de acestea, astfel încât să-şi asigure reintrarea pe piaţa muncii. De fapt, acelaşi lucru este valabil şi pentru cei care doresc să-şi păstreze actualul loc de muncă sau să avanseze din punct de vedere profesional“, a adăugat Eliza Nechifor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU