30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateArestări în dosarul cămătarilor lui Enache Mafiotul

Arestări în dosarul cămătarilor lui Enache Mafiotul

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au cerut vineri mandate de arestare preventivă pe numele mai multor persoane suspectate că fac parte din gruparea de cămătari condusă de Constantin Enache, zis Mafiotul.

Oamenii legii au reţinut joi, în urma unei acţiuni efectuate în Slatina – Olt, două persoane care fac parte din gruparea cămătarilor lui Constantin Enache. Alţi doi cămătari sunt în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, iar pe numele altor doi au fost solicitate mandate de arestare preventivă în lipsă.
Astfel, în urma acţiunii de joi, poliţiştii din cadrul BCCO Craiova i-au ridicat din Slatina pe Marin Mihai, de 35 de ani, şi pe Ene Mozoc, de 44 de ani, ambii din localitate, membrii unui grup infracţional organizat, format din 20 de persoane.
Din cercetările efectuate până în prezent de ofiţerii BCCO Craiova s-a stabilit că ambele persoane reţinute, împreună cu alte zece arestate preventiv pe 17 septembrie, printre care şi Enache Constantin, dar şi doi agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt şi un subofiţer din Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Olt, au desfăşurat activităţi infracţionale de cămătărie şi şantaj prin utilizarea de ameninţări şi violenţe.
Alţi doi membri ai grupului de cămătari, Alexandru Rotariu şi Nicu Stoiculescu, sunt în prezent în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, fiind arestaţi pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, ca urmare a dobânzilor foarte mari percepute, care ajungeau în unele cazuri şi până la 300%, membrii grupării şi-au deposedat victimele prin şantaj şi ameninţări de bunurile mobile şi imobile pe care le deţineau, obţinând în acest fel venituri ilicite de peste un milion de euro.
Enache Constantin a cooptat în gruparea de cămătari mai mulţi bărbaţi de etnie romă, însă şi trei oameni ai legii, doi poliţişti şi un jandarm, care aveau rolul de recuperatori.
Vineri, procurorii DIICOT au solicitat Tribunalului Dolj emiterea de mandate de arestare preventivă pe numele celor patru bărbaţi, instanţa emiţând pe numele lor mandate de arestare pentru 25 de zile.
De asemenea, procurorii au făcute propuneri de arestare preventivă în lipsă faţă de alţi doi membri ai grupului infracţional organizat, despre care există date că sunt în Italia. Cei doi sunt Alexandru Adrian, de 35 de ani, şi Mihai Stoiculescu, de 37 de ani, ambii din Slatina.
Toţi membrii grupării de cămătari sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, şantaj, ameninţare şi tâlhărie.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII