17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedicii nu se înghesuie la Spitalul de Urgenţă Craiova

Medicii nu se înghesuie la Spitalul de Urgenţă Craiova

Interes slab al medicilor pentru posturile scoase la concurs de Spitalul de Urgenţă Craiova. Doar 15 candidaţi s-au înscris pentru cele nouă posturi de medici specialişti de care unitatea sanitară are nevoie. Dintre acestea, doar postul de rezident în ultimul an pentru Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a avut căutare, pentru el înscriindu-se şase medici, în rest a fost câte un candidat pentru fiecare post. Potrivit conducerii unităţii sanitare, concurenţa este sub aşteptări având în vedere că nu s-au mai făcut angajări de ani buni, ca urmare a blocării posturilor de către Ministerul Sănătăţii. „Se vede şi de data aceasta că nu sunt suficienţi specialişti, iar cei pe care îi mai avem nu sunt atraşi de perspectiva de a lucra într-un spital public“, a declarat conf.dr. Florin Petrescu, managerul Spitalului de Urgenţă Craiova.

Concursul ar putea avea loc mai târziu

Spitalul de Urgenţă Craiova a primit acordul Ministerului Sănătăţii pentru a angaja un medic oncolog, trei specialişti în Anestezie Terapie Intensivă (ATI), un rezident în ultimul an în specialitatea ATI, un chirurg pentru Clinica de Chirurgie II, un cardiolog pentru ambulatoriul integrat, un rezident în ultimul an pentru UPU şi un specialist în urologie. Înscrierile au avut loc până pe 19 noiembrie, iar concursul a fost programat iniţial pe 6 decembrie, dar ar putea fi amânat din cauza formalităţilor necesare pentru organizare. „Am făcut demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru stabilirea comisiei care organizează examenul. Lista cu membrii comisiei a fost trimisă la Bucureşti şi aşteptăm confirmarea. Apoi vom stabili împreună cu membrii comisiei data examenului, care trebuie să fie în maximum 90 de zile de la data terminării înscrierilor“, a precizat Florin Petrescu.
Concursul pentru posturile de medici se va desfăşura în secţiile în care sunt posturile scoase la concurs.
În întreg judeţul Dolj sunt scoase la concurs în această perioadă 24 de posturi de medici, dintre care 9 la Spitalul de Urgenţă Craiova, 2 la Spitalul Municipal Filantropia din Craiova, 2 la Spitalul Victor Babeş din Craiova, 1 la Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova, 1 în Băileşti, 2 medici la Spitalul din Calafat, 1 la Segarcea, 1 la Filiaşi, 2 la Dăbuleni şi 3 la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII