13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMilitari şi poliţişti vor defila de Ziua Naţională a României

Militari şi poliţişti vor defila de Ziua Naţională a României

Românii sărbătoresc astăzi ziua naţională. Cu această ocazie vor avea loc manifestaţii în toată ţara. Potrivit realitatea.net, peste 1.500 de cadre din MApN, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Protecţie şi Pază vor participa astăzi la parada organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Capitală. Militarii şi tehnica militară aparţinând structurilor din sistemul naţional de apărare şi siguranţă publică sunt aşteptaţi să defileze pe sub Arcul de Triumf începând cu ora 11.00, informează MApN.
Spectatorii care vor veni miercuri în Piaţa Arcului de Triumf vor avea ocazia să admire militari din toate cele trei categorii de forţe ale Armatei, respectiv din Forţele Terestre, Navale şi Aeriene.
Pe sub Arcul de Triumf vor trece şi studenţii Academiei Tehnice Militare, Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu", Academiei Forţelor Aeriene "Henri Coandă", Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" şi elevii Colegiului Militar Liceal "Dimitrie Cantemir".
În pas de defilare vor trece şi peste 380 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), organizaţi în trei subunităţi de jandarmi şi pompieri şi câte un detaşament de tehnică aparţinând Poliţiei, Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), precum şi o formaţiune de cavalerie a Jandarmeriei.
Din partea Serviciului Român de Informaţii (SRI) vor participa la paradă 59 de ofiţeri şi subofiţeri, care vor fi însoţiţi de autospeciale de intervenţie pentru executarea misiunilor de luptă. Serviciul de Protecţie şi Pază va fi reprezentat de ofiţeri specializaţi în protecţia demnitarilor, luptători care asigură protecţia înalţilor demnitari ONU în teatrele de operaţii din Sudan şi Afganistan, dar şi motociclişti care asigură escorta coloanelor oficiale.
Parada se va încheia cu defilarea detaşamentul Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul", în timp ce fondul sonor va fi asigurat de muzica reprezentativă a Ministerului Apărării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU